Έλαιο καρύδας: 6 χρήσεις του που δεν φαντάζεσαι

Η καρύδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το έλαιο καρύδας όμως, το ξέρεις; Το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην ρουτίνα ομορφιάς σου; Αν η απάντηση σου είναι αρνητική καλό θα ήταν να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, γιατί θα μάθεις 6 διαφορετικές του χρήσεις, που ίσως να σε εκπλήξουν.

  1. Ως lipgloss

Δεν βρίσκεις το αγαπημένο σου lipgloss, νιώθεις τα χείλη σου να σε τραβάνε ή θέλεις έξτρα όγκο; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται στο έλαιο καρύδας. Ενυδατικό, μυρίζει υπέροχα και φυσικά θα σου προσφέρει την γυαλάδα που αναζητάς.

  • Ως αποσμητικό

Κι όμως καλά διαβάζεις! Αντικατάστησε το αποσμητικό σου με λίγη ποσότητα καρύδας. Το έλαιο καρύδας έχει την ιδιότητα να σταματάει τα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την κακή οσμή της περιοχής.

  • Ως φυσικό απολεπιστικό προσώπου

Αν έχεις έξτρα χρόνο κάνε μια απολέπιση προσώπου με τα εξής υλικά (και θα μας θυμηθείς): ½ κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας και λίγη καστανή ζάχαρη. Με απαλές κινήσεις κάνε ένα μασάζ στο πρόσωπο σου και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

  • Ως εναλλακτικός τρόπος ντεμακιγιάζ

Αν κάποια μέρα ξεμείνεις από μαντηλάκια ή το υγρό ντεμακιγιάζ, μην ανησυχείς το έλαιο καρύδας θα σε σώσει. Άπλωσε το σε όλο το πρόσωπο και συνέχισε προσεκτικά με τα μάτια. Ξέπλυνε με μπόλικο  νερό και θα δεις την επιδερμίδα σου και καθαρή και ενυδατωμένη.

  • Ως λάδι γύρω από τα νύχια

Σίγουρα κάποια στιγμή στην ζωή σου είχες πετσάκια γύρω από τα νύχια. Αν πάλι είσαι σε αυτή τη φάση άπλωσε λίγο έλαιο καρύδας γύρω από την αφυδατωμένη περιοχή. Μέσα σε λίγες μέρες θα δεις μεγάλη διαφορά.

  • Ως conditioner στα μαλλιά

Με τις εναλλαγές του καιρού, βλέπεις τα μαλλιά σου θαμπά, ατίθασα και αφυδατωμένα. Άπλωσε έλαιο καρύδας σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, τύλιξε τα με μια πετσέτα για μισή ώρα και λούσου μετά κανονικά. Θα εκπλαγείς ειλικρινά με τη λάμψη που θα έχουν μόλις τα στεγνώσεις. Δοκιμασμένα πράγματα!

Photo credits: deanna alys (unsplash)

You may also like