Ένας κόσμος γεμάτος αστέρια… στη Θεσσαλονίκη

asterokosmosΑκροβατικά, παραστάσεις και αναπαραστάσεις, παγοδρόμια και μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα-παρκ, καρουζέλ, αλλά και μπάντες, χορωδιακά ακούσματα και μίνι συναυλίες-έκπληξη συνυπάρχουν και συναγωνίζονται να κερδίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων στον Αστερόκοσμο, έναν παραμυθένιο χώρο που έχει στηθεί για τις άγιες αυτές μέρες στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας το κοινό σε ατμόσφαιρα παραμυθιού.

Με τα σκηνικά του, τον Αϊ Βασίλη και τη διαδραστική του φάτνη, τους ξυλοπόδαρους περπατητές του, την «κουτίσια» παγωμένη πολιτεία του, τα κουκλίστικα σπιτάκια του, το ταξιδιάρικο τρενάκι του, τις παιχνιδιάρικες στάσεις – σπαζοκεφαλιά, τον παραδοσιακό καραγκιοζοπαίκτη του, τις γωνιές με τα καραμελόσπιτά του και τα φωτεινά δένδρα με τους ελέφαντες, ο Αστερόκοσμος δεν είναι δύσκολο να μαγέψει τους επισκέπτες, που ακόμη κι αν δεν είναι, γίνονται παιδιά.

Παγοδρόμια

Στο περίπτερο 13 λειτουργούν δύο παγοδρόμια, ένα για τα παιδιά κι ένα για τους μεγάλους (συνολικής έκτασης 700 τ.μ.). Όσοι βρεθείτε αυτές τις μέρες στον Αστερόκοσμο μπορείτε να δοκιμάστε το ταλέντο σας στο… πατινάζ και να απολαύσετε ατελείωτες στιγμές γέλιου. Μπορείτε, παράλληλα, να θαυμάσετε μικρούς και μεγάλους icescaters στις χορευτικές και ακροβατικές τους φιγούρες. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια αλλά και άλλα παιχνίδια, όπως τρενάκια, περιστρεφόμενα μηχανοκίνητα παιχνίδια, κουνιστή βάρκα.

Η Γέννηση

 Στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ-HELEXPO, σε μια διηγηματική απεικόνιση με κούκλες και αληθινά κοστούμια, φιλοξενούνται έξι συνεχόμενες σκηνές, από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Γέννηση του Θείου Βρέφους. Το λαμπερό αστέρι που οδήγησε τότε τους τρεις μάγους στο Χριστό μπορεί να οδηγήσει και τους επισκέπτες στα μονοπάτια της αγάπης.

Το σπίτι του Αϊ Βασίλη
 
Επειδή Χριστούγεννα χωρίς Αϊ Βασίλη δε γίνονται, στον Αστερόκοσμο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά, να του δώσουν το γράμμα τους και να ζητήσουν το δωράκι τους. Λίγο πιο δίπλα, στο σπιτάκι της κυρά-Βασιλικής τα παιδιά μπορούν να κάνουν κατασκευές και να περάσουν ευχάριστα όση ώρα επιθυμούν.

OΛούνα-παρκ

Τα παιχνίδια του Luna Park βρίσκονται σε όλους τους χώρους του Αστερόκοσμου και προσφέρουν στιγμές ψυχαγωγίας και ατελείωτης χαράς στα παιδιά. Στο «αστεράτο» Luna Park μπορείτε να διασκεδάσετε απεριόριστα με το Carousel, το Ταψί, το Crazy Dance και τον Κεφάλα, να «εκτοξευθείτε» με το Ασανσέρ, να «ταξιδέψετε» με το Παιδικό Τρενάκι και το Τρένο Αϊ Βασίλη, να χοροπηδήσετε στο Τραμπολίνο, να «στροβιλιστείτε» στα Φλιντζάνια, να κουνηθείτε στη Βάρκα, να κάνετε βόλτες με παιδικά συγκρουόμενα για μικρούς και συγκρουόμενα για μεγάλους και να γίνετε παίκτες του Baseball.

Δημιουργικά εργαστήρια

 Στο μαγικό κόσμο του Αστερόκοσμου λειτουργούν, επίσης, εργαστήρια δημιουργικών κατασκευών, χειροτεχνίας και ζωγραφικής. Τα παιδιά με ποικίλα διακοσμητικά υλικά, πολύχρωμα χαρτόνια, χρυσόσκονες κορδέλες, αλλά και φυσικά υλικά φτιάχνουν πρωτότυπες κατασκευές. Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στην κατασκευή στολιδιών (αστέρια, ρόδια, χριστουγεννιάτικα έλατα) και φιγούρων αλλά και κατασκευές με φυσικά υλικά (χόρτο, κουκουνάρια, ξύλα, αποξηραμένα φύλλα κ.α.). Ακόμη μπορούν να ασχοληθούν με μοναδικά χριστουγεννιάτικα καλλιτεχνήματα υπό τις οδηγίες της Μυρτώς Δημητρίου, instructor Origami, κάτοχο του ρεκόρ

Guinness, η οποία θα μυήσει τα παιδιά στην εικαστική Ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής. Τέλος, στα δημιουργικά εργαστήρια λειτουργούν εργαστήρια Flamenco, κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά και κοσμημάτων από το Fix in Art.

Info

Ο Αστερόκοσμος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 6 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κάντε κλικ στο http://www.asterokosmos.gr.

 

You may also like