Μαρμελάδα ρόδι‏ από τη Νιόβη Αναζίκου

ΥΛΙΚΑ:
-600ml. χυμό από ρόδια
-2-3 ρόδια τους σπόρους
-350. γρ. ζάχαρη
-χυμό από ένα λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στίβουμε ρόδια ώστε να πάρουμε 600 ml απο τον χυμό τους. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, το χυμό απο ρόδι και την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανα διαστήματα. Μετά απο 20 λεπτά προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό λεμονιού αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά ακόμα.

marmelada_rodi_1Αν δεν έχουμε πείρα απο το ποτέ είναι έτοιμη μία μαρμελάδα, κάνουμε το εξής κολπάκι. Βάζουμε ένα πιατάκι στη κατάψυξη αφήνουμε για 5 λεπτά για να παγώσει μετά το βγάζουμε και ρίχνουμε 1κ.γ. απο την μαρμελάδα μας στο πιατάκι, τοποθετούμε στη κατάψυξη για 3 λεπτά ακόμα. Το βγάζουμε κάνουμε μια γραμμή στην μέση της μαρμελάδα, αν δεν ενώνετε τότε είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και την μοιράζουμε ζεστή σε αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια. Αφού τα κλείσουμε τα γυρνάμε ανάποδα και τα τοποθετούμε σε σχάρα, τα αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως.

*Πως αποστειρώνουμε γρήγορα τα βάζα:

Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια με σαπούνι πιάτων, ζεστό νερό και ξύδι. Τα ξεπλένουμε και όπως είναι βρεγμένα τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία σχάρα του φούρνου που έχουμε απλώσει πάνω της μία πετσέτα (όχι χνουδωτή) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 15 λεπτά στον αέρα.

Υ.Γ. Να ελέγχετε συνεχώς την πυκνότητα της μαρμελάδας γιατί ο χρόνος για την παρασκευή της αλλάζει ανάλογα την κουζίνα και το σκεύος. Προτιμήστε ρόδια ώριμα και αν βρείτε την ποικιλία με την χοντρή φλούδα που είναι πιο γλυκά και αρωματικά. Μπορείτε να την σερβίρετε ως ντεκόρ δίπλα απο ένα γλυκόξινο κρέας ή ακόμα και πάνω σε μία τούρτα.

Καλή ρουμπινένια επιτυχία!!!

You may also like