“Έφυγε” η σεναριογράφος Νόρα Έφρον

Έφυγε από τη ζωή, στα 71 της χρόνια, η συγγραφέας και σκηνοθέτης, Νόρα Έφρον, διάσημη για τα σενάρια των ταινιών «Όταν ο Χάρι συνάντησε τη Σάλι» (When Harry Met Sally, 1989) και «Άγρυπνος στο Σιάτλ» (Sleepless in Seattle, 1993) “Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας” (You’ve Got Mail 1998).

Σύμφωνα και με πληροφορίες του εκπροσώπου του εκδοτικού οίκου Random House, η Έφρον αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της,την πνευμονία που της προκάλεσε η χρόνια μυελογενής λευχαιμία από την οποία έπασχε. Την είδηση ότι η οικογένεια της σεναριογράφου φροντίζει ήδη για την κηδεία της, ανέφερε σε δημοσίευμα του δημοσιογράφος εντύπου στη Νέα Υόρκη.
Πάντως, η ίδια η Έφρον δεν είχε αναφέρει ποτέ δημοσίως ότι υπέφερε από κάποια βαριά αρρώστια.

H Νόρα γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1941 και σπούδασε στη Μασσαχουσέττη. Έχει γράψει μυθιστορήματα και πολλά σενάρια, τα οποία ξεχωρίζουν για τους δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες τους. Ήταν υποψήφια για 3 Όσκαρ.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και έχει δύο παιδιά από τον δεύτερο γάμο της με τον Καρλ Μπερνστάιν, που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, η τιμημένη συγγραφέας αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ εξέδωσε βιβλία και δοκίμια.
Η πιο πρόσφατη δουλειά της στον Κινηματογράφο ήταν το σενάριο για το έργο «Julie & Julia».

You may also like