Αιγόκερως, ο ήρεμος ηγέτης, από την Χριστίνα Θεοχάρη

Capricorn1By failing to prepare, you are preparing to fail.

Benjamin Franklin
17.1.1706

Το 10ο ζώδιο του ζωδιακού μόλις ανέτειλε στον ορίζοντα. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα.
Ζώδιο Θηλυκό -άλλωστε είναι η κατσίκα του ζωδιακού κύκλου- και με ποιότητα Παρορμητική, ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη μητέρα Γη. Με κυβερνήτη τον σοβαρό, αυστηρό πατέρα Κρόνο, είναι το πιο κατάλληλο ζώδιο στη διαχείριση του Χρόνου και τη γραμμική εξέλιξη των καταστάσεων. Οι Αιγόκεροι ξέρουν πάντοτε τι είναι εφικτό να γίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Δεν εκτιμάει καθόλου άλλωστε, οτιδήποτε και οποιονδήποτε του σπαταλά το χρόνο.
Η γήινη σοφία του βοηθάει στο να «γειώνει»οποιαδήποτε σκέψη και να δει έτσι αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ρεαλιστής και ενίοτε σκληρός πραγματιστής ο Αιγόκερως είναι προσγειωμένος σ’ ένα πιο ευρύ, κοσμικό επίπεδο.
Πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο, εντοπίζει αμέσως ελαττώματα και ολιγωρίες σε ανθρώπους και καταστάσεις. Όμως, μέσα στο ρεαλισμό του, τολμάει να ονειρεύεται. Ακόμη και να νομίζει πως κάτι είναι ανέφικτο έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει. Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ για τα πρακτικά θέματα της ζωής: η καριέρα, τα χρήματα, η καθημερινότητα, η ασφάλεια καθε είδους-είτε υλική είτε συναισθηματική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να δουλεύει σκληρά και πως πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος για κάθε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο του.
Μερικές φορές η ειλικρίνειά του είναι απίστευτα σκληρή καθώς «σκοτώνει» τον όποιο αρχικό ενθουσιασμό με τη γήινη προσέγγισή του. Ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως είναι. Ιδιαίτερα υπερήφανος, φοβάται την αποτυχία όσο τίποτε άλλο. Αν ψάχνετε σοβαρότητα, σταθερότητα, υπευθυνότητα, φιλοδοξία και αυστηρότητα σ’ ένα σύντροφο ή έναν συνεργάτη, τότε ο Αιγόκερως είναι ο πιο κατάλληλος.

Πρακτικός, φιλόδοξος, υπομονετικός και υπερήφανος, μπορεί να γίνει τσιγκούνης, πολύ συντηρητικός, επιφυλακτικός και απόλυτος, αλλά παράλληλα και πολύ γοητευτικός,ειδικά όταν τα βασικά του όπλα είναι το χρήμα και η εξουσία.

346b5886bcbd94d4d21bef64cfe6faffΥπάρχει, άλλωστε καλύτερος εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον δυναμικό εφοπλιστή διεθνούς κύρους, τον ανεπανάληπτο bon-viveur, τον άντρα που αγάπησαν οι πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του; Στο κύρος και στην εξουσία του, υποκλίνονταν όλοι.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένο κρασί; Η καλύτερη γεύση είναι όταν είναι ώριμο και έντονο- έτσι δεν είναι;
Το ίδιο ισχύει για ένα άνδρα Αιγόκερω που είναι πραγματικά ρομαντικός με όλη του την καρδιά, αλλά χωρίς πολλά λόγια. Τα συναισθήματά του είναι βαθιά και διαρκούν, όμως θα δυσκολευτεί να τα δείξει. Αν και οι Αιγόκεροι άνδρες είναι από τη φύση τους μελαγχολικοί, όταν τους γνωρίσετε καλύτερα, θα σας αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους και τα πιο σοβαρά τους συναισθήματα. Ο Αιγόκερως δεν μπαίνει σε μια σχέση πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά όταν το κάνει, το κάνει με πλήρη συναίσθηση και πίστη. Μπορεί να μην λένε ανοιχτά τι νιώθουν οι Αιγόκεροι, αλλά στη σχέση θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθώς μεγαλώνει, η αγάπη του θα γίνει σαν ένα παλιό κρασί, πλουσιότερη,ωριμότερη, εντονότερη από πριν. Έτσι, όταν οι άλλοι θα έχουν κουραστεί ή θα έχουν φύγει, ο Αιγόκερως θα σας πάρει να πάτε για ένα ρομαντικό δείπνο στο φως των κεριών.

H δυναμική πρώτη κυρία της Αμερικής Michelle Obama, ο ιδεαλιστής Martin Luther King, ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα 1 Michael Schumacher, ο υπέροχος Sir Antony Hopkins και ο πολύ γοητευτικός Denzel Washington ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like