Αν σου αρέσει ο καφές, να προτιμήσεις τα Coffee Island και διάβασε το γιατί…

Πώς ένα #coffeechallenge κι ένα ταξίδι στην Πάτρα άλλαξαν την άποψη μου για τον καφέ.

Ο Φεβρουάριος για  μένα είναι #coffeechallenge μήνας, μιας κι από εκεί που ήμουν ο άνθρωπος που είχε πιει 2 φορές καφέ στην ζωή του, κατάφερα να πίνω καφέ με άνεση… και με συγκεκριμένο στόχο: να μπορέσω να έχω άποψη για τον καφέ – σε ένα γενικό πλαίσιο- και να επισκεφτώ το εργοστάσιο της Coffee Island στην Πάτρα.

Βήμα πρώτο: η Κατερίνα Παπαγεωργιάδη μας ρωτά  αν «ψηνόμαστε» για έναν καφέ, που συμπεριλαμβάνει ταξίδι στην Πάτρα.

Βήμα δεύτερο: δεχόμαστε όλη η ομάδα ( Ανδρονίκη Κολοβού, Ρενέ Νόστη, Ξένια Ιωάννου, Έφη Αλεβίζου) με χαρά, κι αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα ότι συνειδητοποιούμε ότι συμπίπτει με Τσικνοπέμπτη… στην Πάτρα!

(έγραψα πολλές φορές την λέξη «Πάτρα» το ξέρω, αλλά οκ έχετε ζήσει περίοδο καρναβαλιού στην αχαϊκή πρωτεύουσα; Αν ναι κατανοείτε, αν  όχι βάλτε το στην bucket list σας)

Δεν θα σας περιγράψω με λεπτομέρειες τι ζήσαμε σε αυτό το ταξίδι, θα σας γράψω συνοπτικά τι έμαθα και τι με εντυπωσίασε.  Είδαμε πως λειτουργεί η εταιρεία, πώς εκπαιδεύει το προσωπικό της, πώς φτάνουν όλες αυτές οι ποικιλίες καφέ από τόσα μέρη του πλανήτη στο ποτήρι μας (τόσο φρέσκος και απολαυστικός) και τέλος μάθαμε το όραμα και τα σχέδιά των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι της τα τελευταία 10 χρόνια … και την έχουν φέρει τόσο ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να πούμε ότι είναι το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο καφέ της Ευρώπης, με περισσότερα από 400 καφεκοπτεία σε Ελλάδα και Κύπρο, 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1 στον Καναδά (και τον Σεπτέμβριο στο Dubai),  με 200 εργαζόμενους, περισσότερους από 370 συνεργάτες franchisees  και 2200 baristi / καφεκόπτες, κι επιπλέον με 4 εκπαιδευτήρια συνεργατών σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία. Αν όλα αυτά τα νούμερα δεν σου προκαλούν δέος και θαυμασμό, τότε τι να πω;

Όπως σας έγραψα παραπάνω, καφέ δεν έπινα μέχρι να μάθω για το ταξίδι και να μπω στην διαδικασία της αναζήτησης της απόλαυσης του καφέ… και την βρήκα. Αλλά για μένα η ουσία βρίσκεται στους ανθρώπους που κατάφεραν αυτό το «ελληνικό θαύμα». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο εργοστάσιο της Coffee Island, στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον CEO της εταιρείας, τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, που ακούγοντάς τον καταλαβαίνεις γιατί η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους τέτοιους χαρισματικούς ανθρώπους που παθιάζονται με το αντικείμενο της δουλειάς τους, και τον αδελφό του Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο. Ο Παναγιώτης ήταν δίπλα μας καθ’ ολη την παραμονή μας στην πόλη. Είναι διευθυντής R&D και υπεύθυνος λειτουργίας του δικτύου της Coffee Island  και ο άνθρωπος που θα ήθελες για κολλητό φίλο, για να σε συμβουλεύει, να βγαίνεις έξω και κυρίως να κάνεις ταξίδια. Πέρα από το γεγονός ότι γνωρίζει κάθε είδος καφέ και μπορεί να ξεχωρίσει ποια φάρμα στον πλανήτη έχει τη δυνατότητα να φέρει την καλύτερη ποιότητα καφέ στο ποτήρι σου, σε κερδίζει με το χαμόγελο του και τις ιστορίες του από τα ταξίδια του.

Γνωρίσαμε όμως και τους υπόλοιπους συντελεστές αυτής της επιτυχίας : τον Νικηφόρο Τουρλούπης (διευθυντή Ερευνας κι ανάπτυξης), τον Νίκο Κουμανιώτη (διευθυντή παραγωγής), τον Γιάννη Χαμηλό ( προϊστάμενο e-commerce & digital), τον Δημήτρης Παπαδόπουλος (προϊστάμενο τεχνικού τμήματος παραγωγής), Δήμητρα Γκιβίση (υπεύθυνη PR) , άνθρωποι καταρτισμένοι, less than 40 years old, με πολύ χιούμορ και κυρίως αφοσίωση κι αγάπη για τον καφέ και τα Coffee Island.

Και φυσικά το ταξίδι στον μαγευτικό (πλέον και για μένα) κόσμο του καφέ δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχουν πολλά σχέδια κι εκπλήξεις για το μέλλον…

Όσο για εσάς που μας διαβάζετε… Ανακαλύψτε το special χαρμάνι με το βελούδινο καϊμάκι που θα κάνει το φετινό Πάσχα να μυρίσει… παράδοση!

Κάθε φλιτζάνι και μία μικρή ιεροτελεστία για να απολαύσετε τον ελληνικό καφέ Coffee Island, όπως μόνο εσείς θέλετε!
 
Για λίγες μέρες, και πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 24 Απριλίου, 50 τυχεροί, παραγγέλνοντας οποιοδήποτε προϊόν από το CoffeeIsland.gr, κερδίζουν αυτόματα μια συσκευασία special ελληνικού καφέ, των 200gr!

Κάντε την επόμενη παραγγελία σας στο coffeeisland.gr και μπορεί να είστεο ένας από τους 50 καθημερινούς νικητές!

You may also like