Από την Frida Khalo στην Katherine Johnson, οι πιο σημαντικές Γυναίκες… σε Barbie

Η Mattel  ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να  λανσάρει 14 καινούργιες κούκλες  barbie που θα μοιάζουν σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια μέρα της  Γυναίκας. Ανάμεσά τους η διάσημη πιλότος Αmelia Εarhart, Η ζωγράφος Frida Kahlo και η μαθηματικός της  NASA  Katherine Johnson.

Οι 14 κούκλες της  mattel είναι εμπνευσμένες από δυναμικές γυναίκες που άλλαξαν την Ιστορία, τιμώντας τες για την δουλειά τους, τα επιτεύγματά τους και τον ακτιβισμό τους, μέσα από διάφορους τομείς της καθημερινότητας: Τέχνες,  αθλητισμό, δημοσιογραφία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες κλπ.

Θρύλοι του αθλητισμού όπως η Αμερικανίδα   σταρ του snowboard  Chloe Kim,η Βρετανίδα boxer Nicola Adams  και η Κινέζα παίκτρια του volley Hui Ruoqi. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία λανσαρίσματος αλλά οι δυναμικές αυτές Barbie θα κοστίζουν  $29.99 online  και στα καταστήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η barbie  κάνει μία απόπειρα για να ενδυναμώσει τις γυναίκες. Το 2017, μας σύστησε την πρώτη κούκλα που φορούσε hijab, ενώ το 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε τρεις καινούργιους διαφορετικούς σωματότυπους διαθέσιμους πλέον στις κούκλες, αλλά και το 2015  με 23 νέα μοντέλα με διαφορετικά χρώματα μαλλιών, δέρματος και εμφανίσεις.

‘Ξέρουμε ότι δεν μπορείς να γίνεις, αυτό που δεν βλέπεις” “Τα κορίτσια ήταν πάντα ικανά να παίζουν διάφορους ρόλους και επαγγέλματα μέσω των Barbie και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δώσουμε μία άλλη προοπτική και να τους θυμίσουμε ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε επιθυμήσουν”.  Lisa Mcknight, senior vice president και general manager της barbie

Πηγή

You may also like