Αυτά που δε γνωρίζετε για τον Άγιο Βαλεντίνο

622a6d026d6c56e34007c6da4c761ce5Η ημέρα που οι απανταχού ερωτευμένοι έχουν την τιμητική τους έφτασε και όλοι σπεύδουν να πάρουν ένα συμβολικό αλλά γεμάτο αγάπη δωράκι για τους αγαπημένους τους. Πόσοι όμως έχουν αναρωτηθεί από που προήλθε η γιορτή αυτή;
Πολλοί, μεταξύ των οποίων και εγώ, αγνοούμε τις λεπτομέρειες της γέννησης αυτού του ευχάριστου και ερωτικού εθίμου που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν στο πέρασμά της.

Διαβάστε προσεκτικά κάποια πράγματα που σίγουρα αγνοούσατε…

 Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αναφέρεται και στον Άμλετ του Σαίξπηρ διά στόματος Οφηλίας!

 Εκτός από προστάτης των ερωτευμένων θεωρείται προστάτης των μελισσοκόμων και των ταξιδιωτών.

 Στα 150 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των ευχετήριων καρτών που αποστέλλονται παγκοσμίως την ημέρα των ερωτευμένων. Το 85% των καρτών αγοράζονται από γυναίκες!

 Η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου έχει ως εξής: Ο Άγιος φυλακίστηκε για να απαρνηθεί τη χριστιανική του πίστη. Κατά τη φυλάκισή του ερωτεύτηκε την κόρη του δεσμοφύλακα και ένα βράδυ πριν από την εκτέλεσή του της έδωσε ένα σημείωμα που έγραφε «Από το Βαλεντίνο σου».

e0fa3462cec344a3906e5c338754dbba Το 14ο αιώνα στη Βρετανία και στη Γαλλία πίστευαν ότι τα πουλιά ζευγάρωναν την 14η Φεβρουαρίου.

 Το πιο παλιό ρομαντικό γράμμα που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται από το 1415 και σήμερα φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο. Ο συγγραφέας του ήταν γάλλος ευγενής και το έγραψε κατά την αιχμαλωσία του στη μάχη του Agincourt. Είχε γράψει κι άλλα σπαραξικάρδια ποιήματα και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έγραψε ένα ποίημα για να εκφράσει τον πόνο του επειδή ήταν μακριά από την αγαπημένη του.

Πηγή: περιοδικό Forma

You may also like