Αυτός είναι ο περίεργος λόγος για τον οποίο πολλά ζευγάρια μοιάζουν μεταξύ τους

Γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις τα ετερώνυμα δεν έλκονται…

Σίγουρα θα έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε δει κάποιο ζευγάρι που μετά από αρκετό καιρό μαζί να έχει αποκτήσει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, σε σημείο που να θεωρείται ότι μοιάζει ο ένας με τον άλλον. Πολύ πιθανόν, μάλιστα, να ήσασταν κι εσείς οι ίδιοι ο ένας από τους δύο συντρόφους και να καταλαβαίνετε από πρώτο χέρι αυτό για το οποίο μιλάμε.

Αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο προβλημάτισε και τους ερευνητές του Boston University School of Public Health και του University of California, οι οποίοι κατέληξαν μέσα από σχετική έρευνα στο ότι ο λόγος πίσω από αυτό δεν είναι άλλος από τα γονίδια.

Ναι, καλά ακούσατε! «Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι άνθρωποι διάλεγαν έναν σύζυγο μέσα από την τοπική του κοινότητα και αυτό το άτομο είχε συχνά τους ίδιους προγόνους. Μέσα από πολλές γενιές, αυτή η προτίμηση σε παρόμοια ταίρια έχει δημιουργήσει μία γενετική δομή μέσα στον πληθυσμό που έχει τη δυνατότητα να προκαταλάβει τα αποτελέσματα των γενετικών μελετών», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Προς ενίσχυση του παραπάνω συμπεράσματος η ανάλυση συνεχίστηκε ως εξής: «Εξετάζοντας ζευγάρια συζύγων, παρατηρήσαμε ότι τα άτομα από τη Βόρεια/Δυτική Ευρώπη, αυτοί που έχουν καταγωγή από τη Νότια Ευρώπη και τους Ασκενάζι επιλέγουν βάσει προτίμησης συζύγους ίδιας καταγωγής, όμως, ο βαθμός ενδογαμίας μειώθηκε σε κάθε διαδοχική γενιά, ειδικά μεταξύ Βόρειων/Δυτικών και Νότιων Ευρωπαίων».

Ανάλογης φύσης αποτελέσματα είχαν παρατηρηθεί και στην αναφορά του Personality and Psychology Bulletin που κατέληξε μέσα από πείραμα στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι διαλέγουν συντρόφους που μοιάζουν στους γονείς τους ή στους ίδιους.

You may also like