Βουτήξτε στην δεκαετία του 1920!

IMG_20130515_042001Οι εμμονές είναι έντονες και δεν γίνεται να τις απαρνηθούμε. Αυτό θα είναι το σαββατοκύριακο του Gatsby για να μην πω καλύτερα το καλοκαίρι και προσωπικά, έχω πέσει στη βαριά μελέτη. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα και να δούμε την ταινία έχουμε αρχίσει την αναδρομή στη μόδα και το στυλ της δεκαετίας του 1920! Θα σας πω και ένα μυστικό… πολύ θα ήθελα να αρχίσουμε και να αποκτάμε λίγο από εκείνη την παλιά αίγλη και την όμορφη αισθητική που είχαν τότε οι γυναίκες. Αλήθεια τις έχετε παρατηρήσει σε ταινίες και φωτογραφίες είναι τόσο γοητευτικές, μαγεία!

Ευτυχώς για εμάς έχουμε ακόμα την ευκαιρία να αναπαραστήσουμε σε κάποια σημεία την εποχή, όπως στο μακιγιάζ και με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε λίγη μαγεία στο ύφος του καθημερινού ντυσίματος μας! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, κόκκινο κραγιόν, κόκκινο μολύβι για το περίγραμμα στα χείλια και κόκκινο μανό στα νύχια.
e0cacdc5f26da9550a6e3e8c831ee288
Ένα αληθινό κορίτσι του ’20, δεν θα πήγαινε πουθενά χωρίς το κραγιόν της, και δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα κλασικό κόκκινο για να κάνει πραγματικά εντύπωση. Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα καλά καθορισμένο τόξο του «θεού Έρωτα» στα χείλη- σχεδιασμένο με ένα μολύβι κοντά στην απόχρωση του κραγιόν- είναι ότι χρειάζεται.
Επίσης, στα βερνίκια νυχιών-σήμερα- υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις που πραγματικά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά το κλασσικό κόκκινο. Τα κορίτσια του ’20 αγαπούσαν την θηλυκή τους πλευρά, και έτσι επέλεγαν μια κλασική και συγχρόνως τολμηρή απόχρωση.

0391762e2aa6d452da0b6732abc4944d
Το άρωμα είναι σύμβολο, είναι ταυτότητα, και για αυτό πρέπει να είναι κλασσικό και χαρακτηριστικό όπως το άρωμα που ξεκίνησε το 1921. Πρόκειται για το best seller όλων των εποχών από τα τέλη των twenties, το διάσημο No.5 της Chanel είναι ο τέλειος σύντροφος για το διάσημο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald. Αν δεν θέλετε αυτό το άρωμα σας έχουμε και άλλη επιλογή, το Penhaligon’s Juniper Sling Eau de Toilette, εμπνευσμένο από το London Dry Gin (και τον συγγραφέα του The Great Gatsby) συσκευάζεται στην ωραιότερη των φιαλών.Το άρωμα αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής για τα φωτεινά μικρά πράγματα εκείνης της δεκαετίας στο Λονδίνο.

1920s3_V_13oct11_pr_b
Κατά την έναρξη των είκοσι, η μάσκαρα έχει τη μορφή βαζελίνης , αναμειγνύεται με αιθάλη ή άνθρακα κι εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες με μια ξεχωριστή βούρτσα. Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει από τότε, και με κάλυψη 100 % , δίνει στο βλέμμα μία εντελώς άλλη διάσταση. Ακόμα η βαριά επένδυση των ματιών τότε ήταν βασικό κομμάτι της ομορφιάς, και πλέον με ένα eyeliner μπορούμε να έχουμε την ακρίβεια και το βάθος του χρώματος που επιθυμούμε πιο εύκολα.
“Ένα σύγχρονο twist ήταν η σούπερ-λεπτή και η περιποιημένη γραμμή στο τόξο του φρυδιού,” λέει η Lisa Potter Dixon, make-up artist. “Για να πετύχετε βάθος χρώματος, να βγάλετε τα φρύδια σας επαγγελματικά . Επίσης δεν χρειάζεται να είναι στην ίδια απόχρωση με το χρώμα των μαλλιών σας “.

4232aa6f8700dd853419cf2c7f96ee45
Τέλος τονίστε τη φυσική λάμψη του προσώπου σας και αναδείξτε το. Δώστε στο μπουντουάρ σας μια vintage αίσθηση με την πούδρα προσώπου Paul & Joe. Ολοκληρώστε με ένα ρετρό πον-πον, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα μοιάζει με το μπουντουάρ της Daisy Buchanan. Κάθε κορίτσι της εποχής που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει όμορφα ροζ μάγουλα, γι’ αυτό ένα ρουζ είναι απαραίτητο. Δεδομένου μάλιστα ότι τα Twenties ήταν η δεκαετία κατά την οποία κρέμα, πούδρα, ρουζ και το πρόσωπο που κοκκινίζει «ήρθαν στην επιφάνεια».

You may also like