«Βραβεία μικρού μήκους» από τον Louis Vuitton,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Δεν είναι η πρώτη φόρα που συναντάμε έναν οίκο μόδας να στηρίζει την τέχνη, πόσο μάλλον όταν αυτός ο οίκος είναι ο Louis Vuitton που έχει δημιουργήσει το Nowness -ένα από τα πιο γνωστά site- με κύρια θεματολογία που προωθεί είναι ταινίες μικρού μήκους. Τις επόμενες 40 ήμερες, ο Louis Vuitton μας δίνει την δυνατότητα να δούμε και να ψηφίσουμε το υποψήφιο φιλμ που προτιμάμε στα “Journeys Awards” που διοργανώνονται για δεύτερη χρόνια.

Πριν τρία χρόνια ο οίκος ξεκίνησε το Journeys Awards, ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέους κινηματογραφιστές να δείξουν το ταλέντο τους μέσα σε ένα διεθνές κοινό, άλλα και να αναδυθούν μέσα από αυτό. Το “ταξίδι” είναι βασικός άξονας στις δημιουργίες του οίκου Louis Vuitton κι αυτό ήταν και το κεντρικό θέμα για την πρώτη χρονιά, αλλά και πλέον του διαγωνισμού.

Ο μέντορας και ο άνθρωπος που ξεκίνησε το εγχείρημα, ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης Wong Kar Wai, και από την πρώτη κιόλας εκείνη φορά τα ταλέντα που ανακαλύφθηκαν ήταν εξαιρετικά και πέρα από τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Φέτος η κριτική επιτροπή έχει για πρόεδρο και ο διαγωνισμός ένα νέο μέντορα τον εξίσου σημαντικό σκηνοθέτη Luca Guadagnino, ο οποίος έχει ήδη προταθεί για “Χρυσή Σφαίρα” και έχει κερδίσει βραβείο BAFTA για την ταινία του “Io sono l’ amore”. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι η Nadine Labaki, ηθοποιός και σκηνοθέτης γνώστη από την ταινία “Caramel”, η Zoe Cassavetes σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός από την Αμερική, η Emmanuelle Guillon -υπεύθυνη επικοινωνίας του οίκου αλλά και του διαφημιστικού του τμήματος- και τέλος ο σκηνοθέτης, Young-Joo Byun.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι το νόημα της συνάντησης, τι σημαίνει για τον κάθε διαγωνιζόμενο και πώς μπορεί να το εξηγήσει. Τα φιλμ δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά και όλες οι ταινίες είναι στη διάθεση μας να τα κρίνουμε.
Δεν έχετε παρά να μπείτε στο www.journeysawards.com/en_US/ και να κρίνετε για το καλύτερο.

Τα βραβεία που θα δοθούν είναι δυο, ένα από την κριτική επιτροπή στις 18 Σεπτέμβριου και ένα από το κοινό μέσω ιντερνέτ στις 3 του μήνα, και είναι οι ημερομηνίες που θα ανκαοινωθούν τα αποτελέσματα. Τα πραγματικά βραβεία μαζί με το πόσο των $25,000 που τα συνοδεύει, θα δοθούν σε μία μεγαλοπρεπή τελετή στη Ρώμη.

You may also like