Ιμάμ Μπαϊλντι

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά μελιτζάνες μακρουλές (τσακώνικες)
1 1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
λίγη φέτα
4 φρέσκιες ντομάτες
1/2 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι άνιθο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
4 κούπες σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, και τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση, κατακόρυφα, ώστε να ανοίξουν και τις τηγανίζουμε στο λάδι τους, μέχρι να μαραθούν.

Μετά τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνιθο και το δυόσμο. Τα σωτάρουμε όλα μαζί στο τηγάνι, μέχρι να κοκκινήσουν λιγάκι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα κουτάλι και με το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας στο άνοιγμα που τους είχαμε κάνει πριν τις τηγανίσουμε. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί. Ύστερα, ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Το ιμάμ μπαϊλντί μας είναι έτοιμο!

ΤΙΡ: μπορείτε να το σερβίρετε με δροσερό γιαούρτι!

Πηγή: http://www.supersyntages.gr

You may also like