Γιατί δεν πρέπει να κόβουμε τις παρανυχίδες μας…

Να τις κόβουμε ή να μην τις κόβουμε; Αυτό είναι το μεγάλο αινιγματικό ερώτημα σχετικά με τις παρανυχίδες (aka πετσάκια), που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την μανικιουρίστα μας. Υπάρχουν επιχειρήματα και υπέρ και κατά αυτής της συνήθειας, αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζουν ότι η κοπή των παρανυχίδων αποθαρρύνεται σε μεγάλο βαθμό.

Δεδομένου ότι οι παρανυχίδες προστατεύουν τα νύχια μας αλλά και το δέρμα που τα περιβάλλει, από διάφορες μολύνσεις, η αφαίρεσή τους, μπορεί να δημιουργήσει την εύκολη είσοδο βακτηρίων και άλλων μικροβίων. Μόλις συμβεί αυτό, μπορεί να προκληθεί μια ανεπιθύμητη λοίμωξη στα νύχια, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολύ έως ότου να εξαφανιστεί εντελώς. Επίσης, αν τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται δεν είναι σωστά αποστειρωμένα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν βακτηρίδια και μικρόβια απευθείας στην περιοχή. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρετε να χαρίσετε στα νύχια σας κάτι τόσο μακροχρόνιο και επίπονο όπως αυτό. Επιπλέον, μόλις αρχίσετε να τις κόβετε τακτικά, αναμφίβολα θα βγαίνουν ολοένα και πιο σκληρές, οδηγώντας σας έτσι σε έναν φαύλο κύκλο κοπής προκειμένου να τις διατηρείτε όμορφες και καθαρές.

Οι τραχείες, ανθεκτικές και ξηρές παρανυχίδες σίγουρα θα καταστρέψουν την εμφάνιση οποιουδήποτε μανικιούρ και στην πραγματικότητα, θα μπείτε στον πειρασμό να τις κόψετε, αν σας χαλάνε την αισθητική. Η αλήθεια όμως είναι ότι η σωστή φροντίδα τους μπορεί να επιτρέψει στα νύχια σας να φαίνονται όμορφα και περιποιημένα. Ενυδατώνετε τα χέρια σας, με έμφαση σε αυτό το σημείο των νυχιών, κάθε φορά που φοράτε την ενυδατική σας κρέμα. Ωστόσο, υπάρχουν στο εμπόριο, ειδικά προϊόντα γι’αυτή την περιοχή, που μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, όπως το Apricot Cuticle Oil Hydrate+Revitalize της Essie, που τις ενυδατώνει και τις καταπραΰνει.

You may also like