Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμες νυκτός;

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο είναι πολύ βασικό. Το γιατί όμως χρειαζόμαστε διαφορετική κρέμα για το πρωί και για το βράδυ, είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί επ’ακριβώς.

Ο κυριότερος λόγος είναι πως οι κρέμες νυκτός, είναι πλουσιότερες σε ενυδατικά στοιχεία ώστε να μπορούν να χαρίσουν βαθύτερη περιποίηση στο δέρμα μας κατά την διάρκεια της νύχτας, μιας και δεν μπορούν να συνδυαστούν με το μακιγιάζ μας, σε αντίθεση με εκείνες που χρησιμοποιούνται το πρωί. Από την άλλη, πολλές φορές στη σύνθεσή τους περιέχουν συστατικά, όπως εκείνα της αντιγήρανσης, τα οποία και είναι ιδιαίτερα αντιδραστικά απέναντι στον ήλιο και μπορούν να δημιουργήσουν δερματοπάθειες.

1. Η Le Soin Aura Mirabilis balm, απευθύνεται στις ξηρές επιδερμίδες που έχουν επιτακτική ανάγκη για ενυδάτωση και έξτρα θρέψη. Στη σύνθεσή της κυριαρχεί η φυτική κεραλοιφή από Jojoba αλλά και απόσταγμα από παιώνια, ώστε να θρέψει και να καταπραΰνει, χωρίς όμως να φράξει τους πόρους του δέρματος, αποφεύγοντας την άσχημη αίσθηση της μάσκας.

2. Η The Body Shop, ανακάλυψε το βάρος ευθύνης που φέρνουν οι ρίποι της πόλης, στο δέρμα μας και έφτασε μια καινούργια καινοτομία που μας προστατεύει από αυτούς, αφήνοντας το δέρμα μας να αναπνεύσει και πάλι. Η μάσκα της drops of youth bouncy, θα γίνει το καλύτερο βήμα στην βραδινή μας ρουτίνα.

3. Χαλαρώστε και κοιμηθείτε, ενώ η κρέμα Cellular Night Repair Cream της La Prairie, αναδομεί την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα συμπλέγματα που δρουν σε πολλά επίπεδα, συμβάλλουν στην αναπλήρωση και την αποκατάσταση των ανισορροπιών που προκαλούνται από τη γήρανση της επιδερμίδας. Ενώ το σώμα ξεκουράζεται, αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην αποκατάσταση των βλαβών στην επιδερμίδα και μειώνουν τους ερεθισμούς, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν, λειαίνουν και συσφίγγουν το δέρμα. Θα ξυπνήσετε με ορατά βελτιωμένη επιδερμίδα.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like