Για να γίνει η πισίνα η καλύτερή σας …φίλη

Τονώστε το σώμα σας μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες κάνοντας ελεύθερο κολύμπι στην πισίνα της γειτονιάς σας.

Μπείτε στην πισίνα

Το καλοκαίρι είναι ο ιδανικός καιρός για να ξεκινήσετε και πάλι το κολύμπι. Αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για μία συνολική άσκηση καθώς γυμνάζει εξίσου αποτελεσματικά διαφορετικές ομάδες μυών.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ό, τι κολυμπώντας για μία ώρα καιτε τις ίδιες θερμίδες όπως όταν τρέχετε σε ανώμαλο δρόμο με γρήγορη ταχύτητα για μία ώρα.

Ετοιμάστε την τσάντα σας

Αν τελικά περάσετε το καλοκαίρι στην πόλη μπορείτε να αναζητήσετε την πλησιέστερη πισίνα για να δροσιστείτε και να γυμναστείτε! Το μόνο που έχετε να κάνετε έιναι επιλέξετε το κατάλληλο μαγιώ…

Ένα ολόσωμο lycra μαγιό είναι ιδανικό ενώ απαραίτητο είναι και ένα σκουφάκι για τα μαλλιά το οποίο θα τα προστατέψει από τις επιπτώσεις του χλωρίου. Τέλος, απαραίτητα είναι και τα γυαλιά τα οποία θα προστατέψουν τα μάτια από ερεθισμούς.

Ασκήσεις αναπνοής

Το να μάθετε να κρατάτε την αναπνοή σας είναι σημαντικό και ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι με εξάσκηση!

Κρατηθείτε στην άκρη της πισίνας πάρτε μία βαθιά αναπνοή και βούτηξτε το κεφάλι μέσα στο νερό. Βγάλτε τον αέρα από τη μύτη όπως όταν τη φυσάτε με ένα χαρτομάντιλο. Βγείτε από το νερό αναπνεύστε από το στόμα και πάλι από την αρχή!

Μάθετε την ώθηση

Θέλετε και εσείς να μάθετε την ώθηση που μπορείτε να έχετε όταν φτάνετε στην μία άκρη της πισίνας και αλλάζετε κατεύθυνση;

Φτάστε στο τοίχωμα και τοποθέτηστε το σώμα σας κάθετα προς αυτό και παράλληλα προς τον πάτο της πισίνας. Κλώτσηστε με το πόδι σας και όχι χρησιμοποιώντας μόνο το κομμάτι από το γόνατο και κάτω.

Η πρώτη σας προπόνηση

Κάντε εξάσκηση στις βυθίσεις πηγαίνοντας 15 φορές μέχρι τον βυθό και πάνω με μικρά διαλείμματα στο ενδιάμεσο. Ξεκινείστε τις διαδρομές πηγαίνοντας με τον πιο εύκολο για εσας ρυθμό.

Κάντε εξάσκηση στις ωθήσεις κάνοντας τουλάχιστον 10 από αυτές με κενά 30 δευτερολέπτων από τη μία στην άλλη.

Αυξειστε ταχύτητα

Τώρα που έχετε εξοικειωθεί με την πισίνα μπορείτε να αυξήσετε και την ταχύτητά σας.

Ξεκινάτε με το συνηθισμένο σου ρυθμό, κάνετε μία «έκρηξη» ταχύτητας για μερικά μέτρα και μετά συνεχίζετε στον αρχικό ρυθμό.

Κανονική προπόνηση

Κάντε ζέσταμα κολυμπώντας για 5 λεπτά συνεχόμενα κάνοντας διαφορετικά είδη κολύμβησης. Μετά το ζέσταμα ξεκινάτε κανονικά τις διαδρομές στο ελεύθερο εναλλάσσοντας τον ρυθμό με διαφορετική όμως συχνότητα. Δηλαδή μία διαδρομή γρήγορη, μία κανονική.

Πηγή: myself.gr

You may also like