Για να μη κάνεις μαύρα μάτια…‏ , από την Εύη Τσανάκα

yes-i-do-pompon-3Σήμερα αγαπημένη μου, θα σου μιλήσω για ένα φαινόμενο “μάστιγα” . Για τους πλέον γνωστούς σε όλες μας μαύρους κύκλους, γνωστούς και ως the raccoon eyes effect. Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς κατηγορούν την έλλειψη ύπνου ή τη κακή διατροφή για την εμφάνιση αυτών των αντιαισθητικών, ομολογουμένως, σημαδιών. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι και τόσο αστικός αυτός ο μύθος, καθώς αυτές είναι οι υπ’αριθμόν ένα πιθανές αιτίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν είναι όμως και οι μοναδικές. Οπότε καλό είναι να μη το παίρνουμε τόσο αψήφιστα το θέμα.

Η αφυδάτωση, η κακή κυκλοφορία του αίματος, οι πιθανές ορμονικές διαταραχές, οι πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και η κατακράτηση των υγρών είναι μόνο μερικοί λόγοι που μπορούν να κάνουν εμφανή τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας με τη μορφή των μαύρων κύκλων.

Θα σε στείλω λοιπόν για μια ακόμη φορά στη κουζίνα, για τον απλούστατο λόγο ότι έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι είμαι υπέρμαχος των φυσικών τρόπων αντιμετώπισης του κάθε προβλήματος. Άλλωστε μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις από το να κατασκευάσεις μόνη σου κάποιο σκεύασμα που αφενός θα σου βγει οικονομικότερα και αφετέρου μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα παιχνίδια ομορφιάς με τις φίλες σου.

Διαβάστε ακόμα: Χάρισε μία ανάσα στα καλλυντικά σου, από την Εύη Τσανάκα

black eyesΤα αγγούρια για παράδειγμα είναι γνωστά για τις ευεργετικές και ενυδατικές τους ιδιότητες. Η λεβάντα επίσης είναι πολύ καλή όταν αναμειγνύεται με νερό και εφαρμόζεται στην ευρύτερη περιοχή των ματιών. Και τέλος τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια από το χαμομήλι μας τα οποία απομακρύνουν αμέσως το πρήξιμο και τα σημάδια της κούρασης από τα μάτια μας. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις κάποιο ή και όλα από τα παραπάνω για να δεις πιο λειτουργεί ευεργετικότερα στη δική σου περίπτωση.

Extra tip: Πρόσθεσε μερικά μαξιλάρια ώστε να ανασηκωθεί ελαφρώς το κεφάλι σου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα βοηθήσει το κυκλοφορικό και θα νιώθεις πιο ανάλαφρη την επόμενη ημέρα.

Αν παρ’όλα αυτά τα συμπτώματα επιμένουν, καλό είναι να επιστεφτείς κάποιον παθολόγο ώστε να κάνεις μια γενική εξέταση αίματος. Ο θυρεοειδής, ο διαβήτης αλλά και οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να είναι υπεύθυνοι παράγοντες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: DETOX’S PROJECT, από την Εύη Τσανάκα

You may also like