Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes και Noa στο Ηρώδειο

dalaras dulce ponte noaΌταν ο Γιώργος Νταλάρας συναντά την Dulce Pontes και την Noa κάτω από την Ακρόπολη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα σπάνιο μουσικό γεγονός.

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού αυτή η μοναδική μουσική συνύπαρξη θα παρουσιάσει τραγούδια της Μεσογείου σε μία παράσταση με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο».

Ένα μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο με τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές της. Μια επιλογή από μπαλάντες και τραγούδια από το ρεπερτόριο του, τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ. Ένα εκρηκτικό μουσικό μίγμα, το οποίο ενισχύεται από αντίστοιχους σπουδαίους σολίστες μουσικούς.

Ο Γιώργος Νταλάρας ξανασυναντά δύο από τις πολύ αγαπημένες του καλλιτέχνιδες, την Dulce Pontes και την Noa, για πρώτη φορά και τις δύο μαζί. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την καθεμία ξεχωριστά σε πολύ πετυχημένες μουσικές στιγμές, δισκογραφικά και σε συναυλίες. Θα μοιραστούν την σκηνή για να ερμηνεύσουν – με οδηγό το ταλέντο, τις μουσικές γνώσεις, την αγάπη και το σεβασμό στην παράδοση, αλλά και την αγωνία της αναζήτησης σε καινούριους ήχους, τη φλόγα της ανατολικής Μεσογείου και το πάθος της δυτικής.

Οι διεθνείς Dulce Pontes και Noa συγκαταλέγονται αδιαφιλονίκητα στους μουσικούς του κόσμου με φανατικό κοινό, γνωστές για τα δικά τους τραγούδια αλλά και για τις ερμηνείες και τις συνεργασίες τους με μεγάλους συνθέτες.

Ο μοναδικός Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει το ελληνικό τραγούδι σε όλα τα μέρη της γης. Ιδανικός εκφραστής της καλύτερης μουσικής του τόπου μας. Ταυτισμένος με το ρεμπέτικο, τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη, ταυτισμένος από την άλλη μεριά και με το σύγχρονο τραγούδι, το τραγούδι των μεγάλων συνθετών, ποιητών και στιχουργών. Σπουδαίος μουσικός ο ίδιος, εκφράζεται με τη δημιουργική αγωνία του μουσικού για το διαφορετικό και το κάθε φορά νέο, περπατάει σε δρόμους που περνούν από τις εθνικές και αυθεντικές μουσικές των διαφορετικών τόπων, το flamenco, το fado μέχρι της σύγχρονες μπαλάντες, από το λαϊκό έως το έντεχνο πολιτικό τραγούδι, από τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Μικρούτσικο, τον Σαββόπουλο μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς… Αναζητώντας έναν κώδικα που θα τον οδηγήσει στη συνάντηση με τον άνθρωπο, έχει ετοιμάσει μια βραδιά με την υπόσχεση του ανεπανάληπτου.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21.00μμ

ΤΙΜΕΣ:

Διακεκριμένη Ζώνη: 65 ευρώ
A΄ Ζώνη: 50 ευρώ
Β΄ Ζώνη: 40 ευρώ
Γ΄ Ζώνη: 30 ευρώ

Άνω διάζωμα
Δ΄ Ζώνη: 22 ευρώ
Ε΄ Ζώνη: 15 ευρώ

You may also like