Η Hungry Girl in Athens προτείνει: Καλαμαράκια με άνηθο και πιλαφακι

Υλικά (για 4 άτομα):
1/2 κιλό καλαμαράκια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. του καφέ ούζο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι
Αλάτι & πιπέρι

10608807_10204149896128597_1740617440_nΟδηγίες:
1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το μελάνι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και κατόπιν τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα.
3. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και σβήνουμε με το ούζο.
4. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μόλις τρυπιούνται με το πηρούνι ειναι έτοιμα. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα.
5. Γαρνίρουμε το πιλαφακι που έχουμε ήδη φτιάξει με τα καλαμαράκια και σερβίρουμε!
Γρήγορο, καλοκαιρινό και τόσο υγιεινό! Ιδανικό για τα Αυγουστιάτικα μεσημέρια μας!

Για περισσότερες υπέροχες συνταγές από την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να ψάξετε εδώ

You may also like