Γλώσσα ψητή με sauce μουσταρδας

ΥΛΙΚΑ:

• 4 φιλέτα γλώσσας
• 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• μαϊντανό
• λεμόνι
• αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Η τέλεια συνταγή για δύο, πεντανόστιμη, εύκολη, σικ και «ευέλικτη», γιατί αν δεν αγαπάμε τη γλώσσα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε και με άλλα πλατιά ψάρια (χωρίς την πέτσα και τα κόκαλά τους).
Ξεκινάμε βάζοντας το γκριλ να κάψει δυνατά. Στη λαμαρίνα απλώνουμε λαδόχαρτο και βάζουμε πάνω τα φιλέτα πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο και αλείφουμε ομοιόμορφα τα ψάρια.
Τοποθετούμε τη λαμαρίνα περίπου 10 εκατοστά από το γκριλ και ψήνουμε 2-4 λεπτά, να ροδίσουν από πάνω και να ψηθούν ελαφρά. Δε χρειάζεται να τα γυρίσουμε. Σερβίρουμε αμέσως με τις φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε οπωσδήποτε με ρύζι.

You may also like