Γυμναστείτε το βράδυ κι αλλάξτε τη ζωή σας

Μήπως δεν είσαστε πρωινός τύπος; Μήπως το πρωινό ξύπνημα είναι ότι δυσκολότερο έχετε να καταφέρετε μέσα στην ημέρα σας; Μήπως αποφεύγετε το φως που μπαίνει μέσα από το παράθυρο, σαν τα βαμπίρ; Για πολλούς, η πρωινή άσκηση θεωρείται κάτι το παντελώς ακατόρθωτο, μιας και το μοναδικό που μπορούν να σηκώσουν το πρωί είναι το μαξιλάρι τους. Η γυμναστική όμως πρέπει να γίνεται το πρωί. Σωστά; Λάθος! Γιατί οι τελευταίες έρευνες έδειξαν πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προπονηθούμε το βράδυ.

Για την ακρίβεια αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι που γυμνάζονταν το βράδυ, δεν είχαν χειρότερη ποιότητα ύπνου από εκείνους που γυμνάζονταν το πρωί. Απενοχοποιήστε λοιπόν το snooze και χαρίστε στον εαυτό σας άλλα δέκα λεπτά ξεκούρασης.

Πολλές μελέτες όπως αυτή έδειξαν ότι οι άνθρωποι που σηκώνουν βάρη το βράδυ έχουν καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ύπνου από ό, τι εκείνοι που γυμνάζονται το πρωί ή τις απογευματινές ώρες. Αυτό, θα σας βοηθήσει πραγματικά να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Η καλή ξεκούραση δεν θεωρείται επιτακτική ανάγκη μόνο απέναντι στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη των μυών, αλλά ο βαθύς και μακρύς ύπνος θα σας επιτρέψει να νιώσετε καλύτερα, να ξεκουραστείτε, και να είστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση την επόμενη ημέρα.

Εκτός του ότι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αρκετές μελέτες διαπίστωσαν ότι η προπόνηση το βράδυ ήταν η απάντηση για καλύτερα μυϊκά αποτελέσματα αλλά και βελτιωμένη αντοχή. Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Τα αποτελέσματα είναι γρηγορότερα και εμφανέστερα εάν προπονούμαστε το βράδυ. Το γεγονός ότι καίμε περισσότερες θερμίδες ακριβώς πριν πέσουμε για ύπνο, μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει για το σώμα μας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα επίπεδα της κορτιζόλης μας είναι υψηλότερα το πρωί, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μυών. Όμως, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το βράδυ, γεγονός που θα ενισχύσει την ανάπτυξη των μυών. Συνεπώς, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε το στόχο σας ακόμα πιο γρήγορα.

Μετά από όλα αυτά, νομίζουμε πως είσαστε έτοιμοι να δώσετε στη βραδινή προπόνηση, μια ευκαιρία. Άλλωστε, για πολλούς, οι βραδινές ώρες είναι οι μόνες διαθέσιμες, μέσα στο 24ωρο τους, για να γυμναστούν. Δοκιμάστε αυτή τη νέα συνήθεια, που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή.

You may also like