Γυναικεία Ντουλάπα: Η φωνή του ψυχισμού μας….

Το βιβλίο «Γυναικεία Ντουλάπα» έχει πολλααααααααά κεφάλαια, σήμερα, όμως, θα δώσουμε έμφαση στο κεφάλαιο όπου μέσω της αυτής αποκαλύπτονται στοιχεία του ψυχισμού της κάθε γυναίκας.
Εσείς τι νομίζετε ότι θα «μαρτυρήσει» η ντουλάπα σας;
Ξεκινώντας λοιπόν:

wcloset3*Aν κάποιος ανοίξει τη ντουλάπα σας και αντικρίσει δεκάδες παπούτσια με ψηλά τακούνια….

Καταρχάς τα παπούτσια είναι το μέσο για να στεκόμαστε σε στέρεο έδαφος και να προχωράμε σταθερά στη ζωή. Συνεπώς, αν είστε μανιακή με τα ψηλά παπούτσια μπορεί να σημαίνει ότι βαδίζετε κάπως αργά στη ζωή σας γενικότερα. Επίσης, υποδηλώνουν την “ανικανότητα” να κοιτάξετε κάποιον κατάματα και την ανάγκη σας να χρησιμοποιείται τα ψηλά παπούτσια για να σας ανυψώσουν και κυριολεκτικά και μεταφορικά απέναντι στους άλλους.

 

wcloset4*Αν η ντουλάπα σας είναι «κολλημένη» στις δεκαετίες των 90ς ακόμη και των 80ς ή οποιασδήποτε άλλης εποχής…

Το ότι δεν υπάρχει ανανέωση στα ρούχα σας, σημαίνει ότι δυστυχώς είστε στάσιμοι σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα ρούχα εκείνη την εποχή μπορεί να ήταν εξαιρετικά, όμως τώρα υποδηλώνουν ότι είστε παγιδευμένοι σε ένα πλαίσιο εποχής που νιώθατε ασφάλεια, ίσως όταν ήσασταν νεότεροι ή την περίοδο της προσωπικής σας ακμής…Παρόλα αυτά, χρειάζεστε μια αλλαγή στη ζωή σας κι αν αυτή πηγάζει από τα ρούχα, είναι καλοδεχούμενη, υιοθετήστε λοιπόν, το: «Πώς εξελίσσομαι;» και ξεχάστε πια, το «Μένω πίσω».

 

wcloset5*Αν είστε «σκλάβοι» των trendy ρούχων και υπερβολικά stylish…
Σίγουρα είστε πολύ δημιουργικοί άνθρωποι αλλά μάλλον δεν έχετε κατασταλάξει ακόμα για το ποιος είναι ο πραγματικός σας εαυτό, βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης του «Ποιος είμαι;» Ναι, είστε σίγουρα υπέροχοι φορώντας διαφορετικά outfits και ναι, είμαι βέβαιη ότι έχετε πάνω από 100 likes στο Instagram…αλλά αλλάζετε συνεχώς προφίλ, με όλους αυτούς τους εκκεντρικούς συνδυασμούς..Έχετε αναρωτηθεί έστω μια φορά «Ποιος είμαι;»…Μήπως με τις τόσες εναλλαγές προσπαθείτε να κρύψετε κάτι;

 

wcloset7*Αν ντύνεστε υπερβολικά eccentric ή υπερβολικά απλά…

Υπάρχουν γυναίκες που όπου κι αν πηγαίνουν ντύνονται υπερβολικά απλά ακόμη και σε ένα soiree ή στην όπερα.. Ενώ υπάρχουν κι αυτές που λένε «Θα πάω σινεμά..» και φορούν γούνα και γόβα στιλέτο. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν απελπισμένα την επιβεβαίωση από τον περίγυρό τους επειδή ίσως δεν την λαμβάνουν από πουθενά και αισθάνονται μειονεκτικά.

wcloset8*Αν στην ντουλάπα σας έχετε πολλά στενά ρούχα…

Θα μπορούσε απλώς να δείχνει άγνοια για το πως πρέπει να ντύνεστε ανάλογα με το σωματότυπό σας. Ή αν το δει κάποιος από πλευράς κουλτούρας, τα στενά θεωρούνται πολύ sexy και δροσερά επειδή τονίζουν ξεχωριστά σημεία του σώματος και ελκύουν την προσοχή. Άρα η γυναίκα δείχνει την ανικανότητά της να σαγηνεύει με άλλο τρόπο εκτός της εξωτερικής εμφάνισης και των σφιχτών ρούχων.

wcloset9

 

 

 

 

*Αντίθετα, αν στη ντουλάπα σας έχετε πολλά φαρδιά ρούχα…

Είστε εσείς που μάλλον δεν αισθάνεστε και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση με το σώμα σας και επιθυμείτε να το «κρύβετε» από τον έξω κόσμο.Σας χαρακτηρίζει η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ίσως να έχετε και κάποια τραυματική εμπειρία… Μια γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή χλευασμό για τα κιλά της και επιθυμεί να αισθάνεται «καλυμμένη» και «προστατευμένη».

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και τον βασικό παράγοντα της διάθεσης στη καθημερινότητα. Μάθετε λοιπόν ότι το να ντύνεστε χαρούμενα,κομψά, απλά ή άνετα έχει τελικά θεραπευτικές ιδιότητες για τον ψυχισμό της κάθε γυναίκας.

 

Να θυμάστε πάντα: «Humility is the best dress you can wear..

wcloset10

You may also like