Δίδυμος ο επικοινωνιακός, από την Χριστίνα Θεοχάρη

marlyn monroe1We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.

Marilyn Monroe 1/6/1926-5/8/1962

 

Μπήκαμε στον Ιούνιο,κι ο Δίδυμος. το 3ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου,λάμπει ήδη στο αστρολογικό στερέωμα, σηματοδοτώντας το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού-επιτέλους!Με στοιχείο του τον Αέρα και Κυβερνήτη του τον Ερμή, είναι ομολογουμένως ο πιο πνευματώδης, επικοινωνιακός και δραστήριος πνευματικά του ζωδιακού και από την άλλη είναι νευρικός, επιφανειακός, αδιάκριτος.

Ταξιδευτής, καινοτόμος, εύστροφος, ευφυής και πολύ γοητευτικός συνομιλητής που έχει την τιμητική του! Παρ’ότι ο Ερμής, ο Κυβερνήτης τους έχει μειώσει ταχύτητα ως Ανάδρομος μέχρι και τις 12/6 κάτι που δυσχεραίνει ως γνωστόν κάθε είδους επικοινωνία και μετακίνηση, δημιουργεί παρεξηγήσεις και μπλεξίματα από το πουθενά, καίει cd, dvd, laptop, iPod, iPad και pc,  καθυστερεί και αναβάλει κάθε τι που μπορεί να γίνει μια άλλη μέρα..το μότο των Διδύμων είναι: Δεν βαριέσαι…Live another day!

Ο Δίδυμος δεν πτοείται από τις μικρές αναποδιές της ζωής. Καθότι αέρινος και θεωρητικός, πιστεύει ακράδαντα πως λάθε πρόβλημα έχει τη λύση, άσχετα αν δεν του είναι και τόσο εύκολο να τη βρει. Λάτρης των νέων μονοπατιών,των πνευματικών ταξιδιών, της ποικιλίας και της κάθε είδους αναζήτησης, βαριέται εύκολα κι ακόμη πιο εύκολα κάνει φίλους σε κάθε μεριά της γης. Μην τον περιορίσετε, θα το μετανιώσετε. Αναζητά την εμπειρία (όποια κι αν είναι αυτή: σχέση, ταξίδι, δουλειά, νέοι φίλοι) ως αφοσιωμένος μύστης που ψάχνει για την Αλήθεια.

Δεν θα κουραστεί ποτέ να μιλάει για όσα τον ιντριγκάρουν κι όσα τον ενδιαφέρουν πολύ -κάτι που θα έφτανε στα όριο του φόνου ή της αυτοκτονίας έναν Σκορπιό ή έναν Ταύρο-τα δύο ζώδια που σιχαίνονται τη φλυαρία και απεχθάνονται τη θεωρία.

Πες του όμως ότι γίνεται βαρετός ή κουτσομπόλης και θα βγάλει το περίστροφο να σε πυροβολήσει. Charming, χαμογελαστοί και καταφερτζήδες μέχρι δακρύων, οι Δίδυμοι είναι πεταλουδίτσες του ζωδιακού, εκείνοι που καταφέρνουν να έχει 3 σχέσεις παράλληλα, να μην τον έχει πάρει κανείς χαμπάρι και να είναι όλοι/όλες ευτυχισμένοι/ευτυχισμένες!

tumblr_me80zzTEvW1rs4xk0o1_500Είναι η νεανική διάθεση, το ανοιχτό μυαλό, το χιούμορ, οι γνώσεις,το λέγειν, το ειλικρινές ενδιαφέρον που δείχνει για τους άλλους ακόμη κι αν ο χρόνος που σου αφιερώνει είναι ουσιαστικά λιγότερος απ’ αυτόν που χρειάζεται ένα πουλί για να τινάξει τα φτερά του. Νευρώδης, αδύνατος και εφηβικός, δείχνει πάντα μικρότερος από όσο είναι και τις περισσότερες φορές είναι καλύτερος φίλος από ό,τι εραστής.Η καλύτερη σχέση για το Δίδυμο είναι εκείνη που ξεκινάει  από μια φιλία και καταλήγει πάλι σε μια φιλία. Τα «αερικά» της Μεταβλητής τριάδας του Ζωδιακού, δύσκολα δεσμεύονται, ακόμη πιο δύσκολα ωριμάζουν και σχεδόν ποτέ δεν κατασταλάζουν όσον αφορά τους συντρόφους, τους οποίους και αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

Στον εργασιακό τομέα είναι καταπληκτικοί διαφημιστές, ψυχολόγοι, ηθοποιοί, συγγραφείς,ραδιοφωνικοί παραγωγοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, χορευτές, σκηνοθέτες (σκέφτονται άλλωστε πάντα το δάσος και όχι μόνο το δέντρο)

Αποδεικνύονται οι καταλληλότεροι για teamwork , για να παραγάγουν originalιδέες αλλά και να εμπνεύσουν τα πλήθη. Στη χειρότερη εκδοχή τους, όμως, μπορούν να γίνουν ανελέητα κυνικοί, σκληρά ανταγωνιστικοί, επώδυνα  ευθείς και αντικειμενικοί, αλλά και ασαφείς μέχρι τρέλας.

Το 2015 ήταν, μέχρι τώρα μια καλή χρονιά, εκτός από τους Διδύμους των πρώτων ημερών κι όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις πρώτες μοίρες, στους οποίους ο Κρόνος από τον Τοξότη έχει ήδη ξεκινήσει την πίεση, εδικά σε σχέσεις και συνεργασίες, ακόμη και στο να βγάλει χρόνια προβλήματα (σε υγεία ή και στη δουλειά ή στην οικογένεια) στην επιφάνεια. Η Πανσέληνος στις 2/6 αναδεικνύει τις πιο καλές ποιότητες του άξονα Τοξότη-Διδύμων: δείχνει το δρόμο για να υλοποιήσουμε αλλαγές, να ξεκινήσουμε νέα πλάνα που γεννήθηκαν αυτήν την περίοδο,δίνοντάς μας κουράγιο, έμπνευση και διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά, ενώ η δύναμη του Ανάδρομου Ερμή, λειτουργεί περισσότερο ως σταθεροποιητική δύναμη.

Η δε είσοδος της Αφροδίτης στον Λέοντα από 5/6 που κάνει ένα ωραίο εξάγωνο με τον Ήλιο τους, θα αναδείξει τις εξαιρετικές επικοινωνιακές τους ικανότητες και τα πολλά ταλέντα τους, φέρνοντάς τους σημαντικά οφέλη.

847d2fdc6068bd3f32614b809837c3caΓια τον επόμενο χρόνο, καιρός να θέσετε νέους στόχους, να δουλέψετε με πιο ομαδικό τρόπο και θα βγείτε κερδισμένοι όσον αφορά τις εντυπώσεις σε χώρους εργασίας αλλά και στις σχέσεις σας.  Εύνοια θα υπάρχει επίσης για όσους από εσάς αποφασίσουν (ναι,γίνονται και θαύματα) να δεσμευτούν ή να δημιουργήσουν οικογένεια.

Από τους υπέροχους ποιητές William Butler Yeats και Walt Whitman, τον Dant eAlighieri μέχρι τον (άνευ σχολίου) Μαρκήσιο ντε Σάντ, οι άξιοι εκπρόσωποι των Διδύμων είναι πάντοτε γοητευτικοί και πανέμορφοι, ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Δίδυμοι είναι ο Johnny Depp αλλά και η Angelina Jolie ενώ δεν υπάρχουν λόγια για την μία και μοναδική Marilyn Monroe .

You may also like