Δίδυμος, ο μάγος της επικοινωνίας

Μπήκαμε ήδη στο τρίτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, στον Δίδυμο που λάμπει εδώ και κάποιες στο αστρολογικό στερέωμα, σηματοδοτώντας το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού-με λίγες μικρές αναποδιές ή αναβολές προς το παρόν. Ο Μάιος, είναι μήνας άστατος και γεμάτος ανατροπές, κάτι που χαρακτηρίζει απολύτως το ανήσυχο αυτό παιδί του ζωδιακού.

Με στοιχείο του τον Αέρα και Κυβερνήτη του τον Ερμή, είναι ομολογουμένως ο πιο πνευματώδης, επικοινωνιακός και δραστήριος πνευματικά από όλα τα ζώδια και από την άλλη μπορεί εύκολα να γίνει νευρικός, επιφανειακός, και ενίοτε αδιάκριτος.

Ταξιδευτής, καινοτόμος, εύστροφος, ευφυής και πολύ γοητευτικός συνομιλητής, ο Δίδυμος δεν πτοείται από τις μικρές αναποδιές της ζωής. Καθότι αέρινος και θεωρητικός, πιστεύει ακράδαντα πως λάθε πρόβλημα έχει τη λύση, άσχετα αν δεν του είναι και τόσο εύκολο να τη βρει. Λάτρης των νέων μονοπατιών,των πνευματικών ταξιδιών, της ποικιλίας και της κάθε είδους αναζήτησης, βαριέται εύκολα κι ακόμη πιο εύκολα κάνει φίλους σε κάθε μεριά της γης. Μην τον περιορίσετε, θα το μετανιώσετε. Αναζητά την εμπειρία (όποια κι αν είναι αυτή: σχέση, ταξίδι, δουλειά, νέοι φίλοι) ως αφοσιωμένος μύστης που ψάχνει για την Αλήθεια.

Δεν θα κουραστεί ποτέ να μιλάει για όσα τον ιντριγκάρουν & όσα τον ενδιαφέρουν πολύ -κάτι που θα έφτανε στα όριο του φόνου ή της αυτοκτονίας έναν Σκορπιό ή έναν Ταύρο-τα δύο ζώδια που σιχαίνονται τη φλυαρία και απεχθάνονται τη θεωρία.

Πες του όμως ότι γίνεται βαρετός ή κουτσομπόλης και θα βγάλει το περίστροφο να σε πυροβολήσει. Charming, χαμογελαστοί και καταφερτζήδες μέχρι δακρύων, οι Δίδυμοι είναι πεταλουδίτσες του ζωδιακού, εκείνοι που καταφέρνουν να έχει 3 σχέσεις παράλληλα, να μην τον έχει πάρει κανείς χαμπάρι και να είναι όλοι/όλες ευτυχισμένοι/ευτυχισμένες!

Είναι η νεανική διάθεση, το ανοιχτό μυαλό, το χιούμορ, οι γνώσεις,το λέγειν, το ειλικρινές ενδιαφέρον που δείχνει για τους άλλους ακόμη κι αν ο χρόνος που σου αφιερώνει είναι ουσιαστικά λιγότερος απ’ αυτόν που χρειάζεται ένα πουλί για να τινάξει τα φτερά του. Νευρωδης, αδύνατος και εφηβικός, δείχνει πάντα μικρότερος από όσο είναι και τις περισσότερες φορές είναι καλύτερος φίλος από ό,τι εραστής.Η καλύτερη σχέση για το Δίδυμο είναι εκείνη που ξεκινάει  από μια φιλία και καταλήγει πάλι σε μια φιλία. Τα «αερικά» της Μεταβλητής τριάδας του Ζωδιακού, δύσκολα δεσμεύονται, ακόμη πιο δύσκολα ωριμάζουν και σχεδόν ποτέ δεν κατασταλάζουν όσον αφορά τους συντρόφους, τους οποίους και αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

Στον εργασιακό τομέα είναι καταπληκτικοί διαφημιστές,ψυχολόγοι,ηθοποιοί, συγγραφείς,ραδιοφωνικοί παραγωγοί,πολιτικοί, δημοσιογράφοι, χορευτές, σκηνοθέτες (σκέφτονται άλλωστε πάντα το δάσος και όχι μόνο το δέντρο)

Αποδεικνύονται οι καταλληλότεροι για teamwork , για να παραγάγουν original ιδέες αλλά και να εμπνεύσουν τα πλήθη. Στη χειρότερη εκδοχή τους, όμως, μπορούν να γίνουν ανελέητα κυνικοί, σκληρά ανταγωνιστικοί, επώδυνα  ευθείς και αντικειμενικοί, αλλά και ασαφείς μέχρι τρέλας.

Το 2017 ήταν, μέχρι τώρα μια καλή χρονιά, βοηθούντος και του Δία στον φιλικό, αέρινο Ζυγό, εκτός από εκείνους τους Διδύμους των τελευταίων  ημερών κι όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των Μεταβλητών, τους οποίους ο Κρόνος από τον Τοξότη έχει υποβάλει σε μεγάλη πίεση, ειδικά σε σχέσεις και συνεργασίες, ή και βγάζοντας  χρόνια προβλήματα (σε υγεία ή στη δουλειά και στην οικογένεια) στην επιφάνεια. Η Πανσέληνος στις αρχές Ιουνίου, στον άξονα Τοξότη-Διδύμων λειτουργεί ως φάρος που δείχνει το δρόμο και ανοίγει τα μάτια: ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε αλλαγές, να ξεκινήσουμε νέα πλάνα που γεννήθηκαν αυτήν την περίοδο,δίνοντάς μας κουράγιο, έμπνευση και διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά, ενώ η δύναμη του Πατέρα Κρόνου, λειτουργεί περισσότερο ως μια σταθεροποιητική δύναμη που ελέγχει την παρόρμηση και τον αυθορμητισμό.

Από τους υπέροχους, υπερβατικούς ποιητές William Butler Yeats και Walt Whitman, τον Dante Alighieri μέχρι τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, οι άξιοι εκπρόσωποι των Διδύμων είναι πάντοτε χαρισματικοί, άστατοι και πανέμορφοι, ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Δίδυμοι είναι ου υπερ-γοητευτικοί Johnny Depp αλλά και η Angelina Jolie ενώ δεν υπάρχουν λόγια για την μία και μοναδική Marlyn Monroe.  Η αυτοκαταστροφική μεγαλομανία τους μπορεί να φανεί, όμως, στον τελευταίο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump που κυριαρχεί ως αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα στην διεθνή σκηνή, αλλά και στον Γάλλο πολιτικό Jean-Marie Lepen.

“Γιατί ο χρόνος και ο κόσμος δεν μένουν ακίνητοι. Η αλλαγή είναι νόμος της ζωής. Και όσοι κοιτούν μόνο πίσω στο παρελθόν, ή στο παρόν, σίγουρα θα χάσουν το μέλλον». John F. Kennedy (29.5.1917)

 

You may also like