Μαρία Γρυπάρη: 5 Ασκήσεις για sexy γλουτούς

Επειδή τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια έχουν μπει στο πρόγραμμα μας αλλά ο χρόνος  είναι πολύτιμος  και πιέζει σας προτείνουμε ασκήσεις για την βελτίωση στο πιο σημαντικό σημείο του σώματος μας  ακόμη και στο σπίτι χωρίς την βοήθεια μηχανημάτων και αξεσουάρ.

1) Προβολές: Βάζουμε  τα χέρια μας στη μέση κάνοντας ένα βήμα μπροστά λυγίζοντας το μπροστινό γόνατο , κατεβάστε ολόκληρο το σώμα κατακόρυφα με τον μηρό του μπροστινού ποδιού να είναι  σχεδόν παράλληλος  με το έδαφος και το γόνατο του πίσω ποδιού να ακουμπάει ίσα ίσα κάτω. Επανέρχεστε με προσοχή στην αρχική θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι. Κάνετε 8-12 επαναλήψεις  για κάθε πόδι.

2) Γέφυρα: Θεωρείται από τις ασκήσεις που γυμνάζει ιδιαίτερα γλουτούς και δικέφαλους μηριαίους. Ξαπλώστε ανάσκελα με λυγισμένα τα γόνατα στα πλευρά σας. Σηκώστε με προσοχή την λεκάνη σας  σφίγγοντας κοιλιακούς και γλουτούς. Μείνετε εκεί για 1-2 δευτερόλεπτα κατεβάστε αργά την λεκάνη σας  και επαναλάβετε για 12-15 φορές.

3) Γέφυρα στο ένα πόδι: Το σώμα έχει την ίδια στάση με την προηγούμενη άσκηση σηκώστε το ένα πόδι ψηλά ανεβάστε την λεκάνη σας στηρίζοντας  το σώμα σας στο ένα πόδι. Επαναλάβετε  8-12  φορές και αλλάξτε πόδι.

4) Σκουότ : Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά κατεβάστε την λεκάνη σας προς τα πίσω και κάτω σαν να πηγαίνετε να κάτσετε σε καρέκλα. Προσοχή η μέση  σας να παραμένει ίσια και τα γόνατα σας να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών σας.  Κατεβείτε σε βαθύ κάθισμα και σταθείτε για 1-2 δευτερόλεπτα και επανέλθετε στην αρχική σας θέση αργά . Επαναλάβετε για 12-15 φορές.

5) Άρσεις ποδιών : Στηρίξτε το σώμα σας στα τέσσερα σηκώνοντας το ένα πόδι αργά προς τα πίσω και πάνω. Κατεβάστε αργά. Προσοχή η μέση να διατηρηθεί  σε ευθεία σφίγγοντας παράλληλα τους κοιλιακούς σας.  Κάντε το ίδιο για το άλλο πόδι. Επαναλάβετε για κάθε πόδι 12-15 φορές.

Κείμενο: Μαρία Γρυπάρη / φυσικοθεραπεύτρια & PilatesInstructor / ιδιοκτήτρια του Maria GripariStudioPilates
τηλ: 210-9690011

You may also like