Διαδικτυακές Ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά

Διανύοντας ξανά μία περίοδο που όλοι καλούμαστε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη μένοντας στο σπίτι, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, μάς καλεί να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Μας προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω διαδικτυακών ξεναγήσεων -live streaming – στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

Με τη βοήθεια του διαδικτύου, οι έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου είναι έτοιμοι να μας συνοδεύσουν σε ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Τι σημαίνει αυτό; Κινούμενοι σε πραγματικό χρόνο στον χώρο της έκθεσης που θα επιλέξετε και απαντώντας σας σε τυχόν ερωτήσεις. Η διάρκεια της ζωντανής ξενάγησης είναι 60 λεπτά. Έχει διαμορφωθεί με βάση την εμπειρία του άρτια επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού του Μουσείου σε συνάρτηση με τα εξατομικευμένα ενδιαφέροντα του κάθε επισκέπτη και την πλούσια τεχνογνωσία ως προς τις συμμετοχικές διαδικτυακές ξεναγήσεις.

Τι μπορούμε να δούμε;

Η τεχνολογία αιχμής του παρελθόντος ζωντανεύει σε τρεις διαστάσεις μπροστά μας. Τα τεχνολογικά επινοήματα των σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας αποκαλύπτουν τα μυστικά της φυσικής και των μαθηματικών στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των αρχαίων Ελλήνων και όχι μόνο!

Παράλληλα, παρέχεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν δρομολογήσει την επίσκεψή τους στις εκθέσεις του Μουσείου να γνωρίσουν τις σπουδαίες ανακαλύψεις των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και αυτές του σπουδαίου επιστήμονα Νίκολα Τέσλα. Όλα αυτά μέσα από την αξιοποίηση της live streaming διαδικτυακής ξενάγησης στο πλαίσιο ενός τηλεμαθήματος.

Η παροχή του Μουσείου απευθύνεται επίσης σε επισκέπτες όλων των ηλικιών που θέλουν να γεμίσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη ψηφιακή εμπειρία, στηρίζοντας παράλληλα τους Πολιτισμικούς Φορείς της χώρας τους.

Μπορείτε να επιλέξετε την ημέρα και ώρα της διαδικτυακής σας ξενάγησης για τις εξής εκθέσεις:
  • «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών»
  • «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια»
  • «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»

Πληροφορίες:

  • Διάρκεια διαδικτυακής ξενάγησης: 60’
  • Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/άτομο
  • Ελάχιστος αριθμός ηλεκτρονικών εισιτηρίων: 8 εισιτήρια
  • Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις είναι διαδραστικές και εκπαιδευτικές και απευθύνονται σε μαθητές Α’ – ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες  που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.
  • Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματος, μπορούν να πραγματοποιηθούν και στην αγγλική γλώσσα.
  • Πληροφορίες για την αγορά των ηλεκτρονικών εισιτηρίων: [email protected] & 211 411 0044

Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Αθήνα,τηλ: 30 211 4110044,+30 6907292002
Πηγή φωτογραφίας: iefimerida.gr

You may also like