Διαδικτυακή Έκθεση 100 φωτογραφιών από το lock down στη National Portrait Gallery

Μία συγκινητική έκθεση φωτογραφίας με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με πρωτοβουλία της Δούκισσας του Cambridge.

Έχοντας κι εμείς οι ίδιο βιώσει ένα εθνικό lockdown και (φευ) με το επόμενο να καραδοκεί στη γωνία αν η κατάσταση δυσκολέψει, σίγουρα έχουμε μία ιδέα της καθημερινότητας. Άλλωστε πολλοί από εμάς μοιραστήκαμε τις δικές μας στιγμές της περιόδου εκείνης. Κυρίως με αναρτήσεις στα social media πολύ διαφορετικές από αυτές που συνηθίζαμε.

Πώς, θα ήταν άραγε, αν οι εμπειρίες του καθένα από εμάς συγκεντρωνόταν σε μία έκθεση;

               Αυτή την ιδέα είχε η National Portrait Gallery, της οποίας κύρια χρηματοδότης είναι η Δούκισσα του Cambridge, Catherine. Προσκάλεσε το κοινό να μοιραστεί τις δικές του εμπειρίες στη διάρκεια του lockdown, ιδίως τις στιγμές που τους σημάδεψαν. Η πρόσκληση αυτή οδήγησε στην παραλαβή πάνω από 31.000 φωτογραφιών. Επιλέχτηκαν εκατό για να αποτελέσουν μία διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας.

               Μπήκαμε λοιπόν, στη σελίδα της έκθεσης της National Portrait Gallery κι είδαμε στιγμιότυπα από τη ζωή κατά την περίοδο του lockdown. Είδαμε, λοιπόν…

στιγμές που γεννούν χαμόγελα ελπίδας…
               … είδαμε στιγμές που της νέας καθημερινότητας…
               … στιγμές καλοσύνης…
     … αλλά και στιγμές που συγκλονίζουν με τις κραυγές που κρύβουν.

               Ανοίγοντας κάθε φωτογραφία ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει την ιστορία που η κάθε μία αφηγείται. Και ναι, είναι ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας, που ίσως μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε για τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

               Ο δικός μου επίλογος; Ας γίνουν αυτές οι στιγμές που απαθανατίστηκαν μαθήματα ζωής για όλους εμάς που προσπαθούμε να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο δυνατοί και με περισσότερη συμπόνοια για τους γύρω μας…

               Photo credits: Hold Still/ @ National Portrait Gallery

You may also like