Διαμέρισμα στο Ψυχικό από τους pro.plus.ma arkitektones

Το διαμέρισμα που επιμελήθηκαν οι pro.plus.ma arkitektones στο Ψυχικό αποτελεί μία αναμφισβήτητη αρχιτεκτονική πρόκληση. Πρόκειται για μία κατοικία του 1950, που ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά. Βασικός στόχος της αναδιαμόρφωσης του διαμερίσματος ήταν να καλύψει τις ανάγκες ενός νέου ζευγαριού, ενώ παράλληλα μελετήθηκε ο σχεδιασμός του χώρου, ώστε να φιλοξενήσει μελλοντικά μία τετραμελή οικογένεια…

1

© Ani Krikorian

Οι αρχιτέκτονες Ευγενία Μαντά και Μιχαήλ Προβελέγγιος συνέθεσαν ένα χώρο με διάστικτα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ιδιαίτερη αισθητική.
Design αντικείμενα, αντίκες που τροποποιήθηκαν ευρηματικά και επαναχρησιμοποίηθηκαν με στόχο να ξαναβρούν την λειτουργικότητά τους, και χειροποίητα έργα τέχνης συνθέτουν την ιδιαίτερη αισθητική ενός χώρου, που υιοθετεί με μοναδικό τρόπο ένα mix’n’match ύφος.

3

© Ani Krikorian

Χρωματικές αντιθέσεις, ξύλινες υφές σε συνδυασμό με μεταλλικές επιφάνειες, μονοθεματικές συλλογές που συνθέτουν “γωνιές” τέχνης και εξεφρασμένη δημιουργικότητα, προκαλούν ένα δυναμικό διάλογο ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο, που στόχο έχει την ανάδειξη της διαχρονικότητας.

2

© Ani Krikorian

Καμβάδες μεγάλων διαστάσεων και installations, που επιμελήθηκε προσωπικά η Ευγενία Μαντά, προσδίδουν τον εικαστικό και χρωματικό χαρακτήρα του χώρου.Ο φωτισμός σχεδιάστηκε ώστε να εξυπηρετεί λειτουργικά τους χώρους, μέσα από πολλαπλά επίπεδα φωτός, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συνολική ατμοσφαιρικότητα του χώρου.

4

© Ani Krikorian

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν τα κύρια έπιπλα του διαμερίσματος ως custom.κατασκευές: ο καναπές του καθιστικού, η τραπεζαρία, τα coffee tables αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ικανότητα των pro.plus.ma arkitektones να συνδυάζουν το design με την αρχιτεκτονική.

5

© Ani Krikorian

9

Το παιδικό δωμάτιο…. © Ani Krikorian

 

Για τους pro.plus.ma arkitektones  μπορείτε να διαβάσετε  πατώντας εδώ

Επίσης μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα τους στο facebook http://www.facebook.com/pro.plus.ma.arkitektones?fref=ts

Και ο φύλακας του σπιτιού “ταιριάζει” άψογα στην αισθητική του χώρου…. © Ani Krikorian

Photos credits : © Ani Krikorian

You may also like