Νίκος Ορφανός: “Μεταναστεύεις είτε από ανάγκη, είτε από αγανάκτηση “

GetAttachment.aspx

Μεταξύ της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης La Nonna στο θέατρο Ακάδημος, των γυρισμάτων της νέας τηλεοπτικής σειράς του Mega «Το Σπίτι της Έμμας» και της σκηνοθεσίας στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, ο δημοφιλής και αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ορφανός έκανε ένα διάλειμμα για να μας απαντήσει, με τη γνωστή και αφοπλιστική του ειλικρίνεια, σε μερικές καίριες ερωτήσεις που αφορούν στην παράσταση που πρωταγωνιστεί και όχι μόνο…

 
Ιωάννα Βλάσση: Ο δικός σας ρόλος στην παράσταση ποιος είναι;
Νίκος Ορφανός: Είμαι ο Τσίτσο, εγγονός της Νόννα, και τεμπέλης με άποψη, πλήρους αποφυγής κάθε κόπου που έχει σχέση με δουλειά και επάγγελμα. Δεν είναι χαζός ο Τσίτσο, απλώς διοχετεύει την εξυπνάδα και τις, όποιες, ικανότητές του στο να αποφεύγει κάθε εργασία.

Ιωάννα Βλάσση: Πόσο επίκαιρο πιστεύετε ότι είναι το έργο;
Νίκος Ορφανός:  Το θέμα είναι να είναι επίκαιρη και η παράσταση, όχι μόνο το έργο. Το έργο σαφώς είναι επίκαιρο, και πολιτικά, σε σχέση με τη σημερινή χρεωκοπία, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, όσον αφορά την ανικανότητα που μας πιάνει, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά ό, τι μας “τρώει” και μας κάνει κακό.

Ιωάννα Βλάσση: Αν μεταφέρουμε στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα την αλληγορία της φιγούρας της nonna, εσείς ποια πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή;
Νίκος Ορφανός:  Μα ο Στουρνάρας! Με τα τζιμάνια του, τους συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών, που με την πολιτική και τις ιδέες τους θα τα φάνε όλα! Και κυρίως το μέλλον μας!

Ιωάννα Βλάσση: Πολλοί νέοι ή και μεγαλύτεροι, έχοντας πλέον απογοητευτεί από όσα συμβαίνουν, τείνουν να εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη. Εσείς θα το κάνατε; Τι θα σας έκανε να εγκαταλείψετε για πάντα την Ελλάδα;
Νίκος Ορφανός:  Δύσκολα θα έφευγα. Θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ζω σε μια χώρα όπου δε θα είχα τη δυνατότητα να μιλάω ελληνικά. Κατέχω την αγγλική απταίστως, είμαι βαθύς γνώστης της αγγλοσαξονικής κουλτούρας και του αμερικάνικου πολιτισμού, θα μπορούσα μια χαρά να προσαρμοστώ σε αγγλόφωνο περιβάλλον, αλλά η γλώσσα μου και η ομιλία της θα μου έλειπε επώδυνα.

Θα εγκατέλειπα όμως αναγκαστικά τη χώρα μου μόνο εάν έφτανα σε μηδενικό επίπεδο διαβίωσης. Ή εάν είχα μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση. Μεταναστεύεις είτε από ανάγκη, είτε από αγανάκτηση. Και, να σας πω και κάτι; Όπου προκοπή και πατρίς. Καλά κάνουν τα παιδιά και φεύγουν εφόσον μπορούν. Τι να έκαναν δηλαδή; Να καθίσουν εδώ και να φυτοζωούν για χάρη του ελληνικού κράτους; Όχι δα!

_MG_9791Ιωάννα Βλάσση: Έχετε κάνει κάποια έκπτωση στα όνειρά σας για να μείνετε κοντά στους αγαπημένους σας ανθρώπους και στην οικογένειά σας;
Νίκος Ορφανός:  Όχι και ποτέ. Υπερήφανα το λέω, καμιά φορά δουλεύω περισσότερο από όσο θα ήθελα, ή συμμετέχω σε δουλειές που δεν με εκφράζουν απόλυτα, αλλά έτσι είναι αυτή η δουλειά. Εάν θέλεις να έχεις οικογένεια και να περνάς χρόνο με τους δικούς σου, μια χαρά θα το μπορέσεις. Εάν πάλι θέλεις να ξημεροβραδιάζεσαι στα μπαρ και τα λογής ξενυχτάδικα, είναι επιλογή σου. Και δεν κατάλαβα, γιατί μας ρωτάτε εάν κάνουμε “εκπτώσεις”. Εσείς οι δημοσιογράφοι δεν κάνετε “εκπτώσεις” δουλεύοντας για αγνώστου προελεύσεως αφεντικά; Άντε να μην ανοίξω το στόμα μου!

 Ιωάννα Βλάσση: Πώς κρίνετε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν;
Νίκος Ορφανός:  Πενιχρή, αλλά ενδιαφέρουσα. Σαν κάτι να αχνοφέγγει. Άλλωστε διαισθάνομαι, ότι η λαίλαπα της τουρκικής τηλεοπτικής ανοησίας μάλλον ολοκληρώνεται. Πόση αισθηματική σαχλαμάρα από τους γείτονες να αντέξει κανείς πια; Οι ελληνικές σειρές θα πάρουν την εκδίκησή τους. Ελπίζω να γίνει από φέτος!

Ιωάννα Βλάσση: Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια;
Νίκος Ορφανός:  Ταυτόχρονα με τη Νόννα, σκηνοθετώ στον Πολυχώρο τέχνης Αλεξάνδρεια, στην πλατεία Αμερικής, τη φοβερή “Βέρα” του Δημήτρη Κεχαΐδη και πρωταγωνιστώ και στην τηλεοπτική σειρά του MEGA, “Το Σπίτι της ‘Εμμας“. Οπότε είμαι φουλ που λένε, τη φετινή σεζόν!

Σχετικά άρθρα:

Συνέντευξη : Ο Δημήτρης Πιατάς είναι… La Nonna και μας την παρουσιάζει…

«La Nonna» στο θέατρο Ακάδημος, με τον Δημήτρη Πιατά & τον Νίκο Ορφανό

– Νίκος Ορφανός : «Εδώ δε μπορούμε να βγάλουμε αρκετά φασόλια, θα βγάλουμε σήριαλ;»

 

You may also like