Εκτός MCU ο Spider-Man;

Άσχημα τα μαντάτα για τους fans της Marvel κι ειδικά για εκείνους του Spider-Man, καθώς όλα δείχνουν πως η Sony αποφάσισε να απαγορεύσει στη Marvel μελλοντικές χρήσεις του αγαπημένου super ήρωα στο επιβλητικό της franchise.

               Σύμφωνα με το Deadline, οι εκπρόσωποι της Sony δεν ήρθαν σε συμφωνία με τον παραγωγό του MCU, Kevin Feige ,και τη Marvel, με τους δεύτερους να προτείνουν  μία  50/50 συγχρηματοδότηση νέων ταινιών με έναν ισόποσο διαμερισμό των κερδών του box office. Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στις εταιρείες είχε ως εξής: η Marvel (και στην ουσία η Disney, μια που σ’ αυτήν ανήκουν τα Marvel Studios) θα γύριζε τις ταινίες κι η Sony θα αναλάμβανε το κόστος και το marketing, ενώ επίσης θα έφταναν σ’ εκείνη η απολαβές του box office, με τη Disney να λαμβάνει ένα 5% των κερδών. Η Sony, φοβούμενη πως αυτό θα είχε επεκτάσεις και σε άλλες ταινίες, όπως το sequel του “Venom”, αρνήθηκε την πρόταση και όλα δείχνουν να αποχωρεί από τη συνεργασία.

               Για οποιονδήποτε άλλο ήρωα αυτό ίσως να μην ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Όμως λαμβάνιοντας υπ’ όψιν τόσο τη δημοφιλία του Spider-Man ως ήρωα αλλά και την παρουσίασή του στο MCU, μιλάμε για ένα χρυσωρυχείο από το οποίο όλοι θα ήθελαν μερίδιο. Κι αυτό το αποδεικνύουν οι εισπράξεις των ταινίων του MCU από το 2016 κιόλας, με το πρόσφατο solo sequel του Spider-Man να σημειώνει κέρδη του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων παγκοσμίως.

               Φανταστείτε, λοιπόν, τι σκεφτόμαστε με αυτά τα νέα όταν ελπίζουμε πως ο Spider-Man πιθανώς θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέλος μίας νέας ομάδας υπερηρώων. Κι ειδικά όταν όλοι γνωρίζουμε πως η Marvel μπορεί να εξελίξει σημαντικά όχι μόνο το Spider-Man αλλά και βασικούς χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν.               

               Ωστόσο, πηγές αναφέρουν πως υπάρχει ακόμη η πιθανότητα οι δύο πλευρές να συναντηθούν εκ νέου για μία νέα συμφωνία που θα αποβεί προσοδοφόρα και για τις δύο. Κι αν ρωτάτε εμένα, πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς μας βλέπω να μένουμε με τα b class τύπου “The Amazing Spider-Man”!

               Fun facts: στον απόηχο της ακύρωσης της συμφωνίας, ακούγεται πως ο Tom Holland που ενσαρκώνει τον Peter Parker/Spider-Man έκανε ένα βαρβάτο unfollow τη Sony στο Instagram*…

              

               … ενώ επίσης οι fans ανά τον κόσμο δείχνουν την ενόχλησή τους είτε με το hashtag #SaveSpiderMan είτε με online αιτήματα για συγκέντρωση υπογραφών!

             

You may also like