Ενεργοποιείστε τον μεταβολισμό σας, τρώγοντας σωστά!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως το να βάλει κάποιος την άσκηση στην καθημερινή του ρουτίνα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία και την ευεξία του. Ωστόσο, μερικές φορές όταν εργάζεσαι καθημερινά και με απαιτητικά ωράρια, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αμέτρητες άλλες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε – από τον τρόπο που εργάζεστε μέχρι αυτό που τρώτε – που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσει στην απώλεια του βάρους μέσα στην ημέρα.

1. Το γκρέιπφρουτ όχι μόνο περιέχει ένα ένζυμο που βοηθά στην καύση του λίπους αλλά είναι επίσης μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Α, δύο βιταμίνες που έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην καθαρή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, καθώς και στην μείωση των μαύρων κύκλων στα μάτια. Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης φανταστικό για την πέψη. Βοηθάει το σώμα να διασπάσει την πρωτεΐνη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά.

2. Η κανέλα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό μπαχαρικό που ενισχύει το μεταβολισμό. Μη διστάσετε να την πασπαλίσετε πάνω σε όλα. Φρούτα και χυμούς. Ακόμα και στον καφέ. Αυτό το καρύκευμα είναι εξαιρετικό για τη σταθεροποίηση των ενεργειακών επιπέδων επειδή δεν αυξάνει το σάκχαρο του αίματός σας. Η κανέλα βοηθά επίσης στις κράμπες στο στομάχι και στη ναυτία.

3. Το σκόρδο είναι γνωστός λιποδιαλυτής. Ενισχύει το μεταβολισμό και είναι ιδανικό για τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ενώ μειώνει τις λιγούρες για ανθυγιεινά σνακ. Το σκόρδο επίσης οχυρώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στη διάλυση των θρόμβων στο αίμα. Ένα ακόμη πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι είναι γεμάτο με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμωδών νόσων.

4. Ο σολομός είναι μια μεγάλη πηγή άπαχης πρωτεΐνης και ενισχυτικό του μεταβολισμού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ένα υγιές λίπος που το σώμα δεν παράγει μόνο του. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ακανόνιστων καρδιακών παλμών και βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Αυτά τα υγιή λίπη βελτιώνουν επίσης την συγκέντρωση και τη διάθεσή μας.

5. Το γιαούρτι είναι ένας διατροφικός θησαυρός από μόνο του. Η πρωτεΐνη και το ασβέστιο που περιέχει, είναι θρεπτικά συστατικά που κάνουν θαύματα στον μεταβολισμό. Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από το κανονικό γιαούρτι και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Αποτελεί δε, το καλύτερο σνακ που θα μπορούσε να διαλέξει κάποιος, για να ξεγελάσει τις λιγούρες του. Συνδυάστε το με μέλι, φρούτα ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε. Θα κρατήσει το στομάχι σας γεμάτο, για αρκετές ώρες.

You may also like