Ενσωματώνουμε το χρώμα της Pantone για το 2020 και στο μακιγιάζ μας

               Εδώ κι είκοσι χρόνια ο θεσμός “Color Of The Year” της Pantone λειτουργεί ως τρόπος έκφρασης ανάλογα με τις καταστάσεις που ζούμε κι είναι κι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν τις τάσεις στη μόδα και το design. Για φέτος αναμένεται να κυριαρχήσει το Classic Blue, μία (όπως μαρτυρά και το όνομά του) κλασσική απόχρωση που παραπέμπει σε αξέχαστα δειλινά και μία ιδιαίτερη κομψότητα που “αποσκοπεί να φέρει μία αίσθηση γαλήνης στον καθένα”, σύμφωνα με την Pantone. Aν, λοιπόν, μία μπλε σκιά σας παραπέμπει σε video clips των ‘80s, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε!

               Αυτή η απόχρωση του royal blue έχει ήδη κυριαρχήσει στα catwalks και στις επιδείξεις των Gucci, Nina Ricci και Marc Jacobs κι η celebrity makeup artist Toni Malt το στηρίζει χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. “Είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται υπέροχα με το μαύρο το λευκό και τις αποχρώσεις του μπεζ, γιατί δίνει μία νότα έντασης”, αναφέρει.

               Δεν παραλείπει, όμως, να μας καθοδηγήσει ουσιαστικά στο πώς μπορούμε να χαρούμε το χρώμα του 2020 στο μακιγιάζ μας. Σύμφωνα με τη Malt, όλες μας μπορούμε να φορέσουμε μπλε σκιά ή eyeliner, όμως πρώτα πρέπει να έχουμε χρησιμοποιήσει concealer κάτω από τα μάτια ώστε να εξαφανιστούν μαύροι κύκλοι, ειδάλλως το βλέμμα μας θα μοιάζει ακόμη πιο κουρασμένο.

               Ακόμη συνιστά να προτιμήσουμε προϊόντα με matte εφαρμογή. Ωστόσο, αν θέλουμε να προσθέσουμε κι ένα μεταλλικό effect στο μακιγιάζ μας, μπορούμε να βάλουμε λίγη μεταλλική μπλε σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών μας ή ακριβώς πάνω από την κόρη του ματιού.

               Φυσικά η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης πρέπει να γίνει με γνώμονα την επιδερμίδα μας και το χρώμα των ματιών μας. Οι σκούρες αποχρώσεις είναι ιδανικές για ανοιχτόχρωμα μάτια και επιδερμίδες, ενώ υπάρχει μία μεγαλύτερη ευελιξία επιλογών για… εμάς τα μελανούρια!

               Όσο για το πώς ακριβώς μπορούμε να απολαύσουμε ένα make up με βάση το Classic Blue;

  • Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα έντονο look με μία σκούρη μπλε σκιά ή μολύβι κάτω από τα μάτια και στο πάνω βλέφαρο δεξιά κι αριστερά της ίριδας για να συμπληρώσουμε με μία πιο ανοιχτή απόχρωση στο μέσο του βλεφάρου.
  • Για ένα smoky effect, δημιουργούμε απαλές “μουτζούρες” με ένα σκούρο μπλε μολύβι ματιών στην εσωτερική γωνία των ματιών αλλά και γύρω από αυτά κι ολοκληρώνουμε με μία σκούρη μπλε σκιά ματιών, ενώ με μία πιο ανοιχτόχρωμη metallic σκιά το αποτέλεσμα αποκτά μία κομψότητα.

Ακόμη όμως κι ένα απλό cat eye με τη χρήση μπλε eyelinerμπορεί να μεταμορφώσει κάθε μας εμφάνιση. ΚΙ αν δε σας πείθουμε εσείς, τότε ίσως εμπνευστείτε από το πώς υιοθέτησαν το χρώμα της χρονιάς celebrities όπως η Selena Gomez, η Katy Perry κι η Lily Collins!

savoirflair.com

               Αν, σκέφτεστε πως χρειάζεται μία μικρή ανανέωση το boudoir σας και το νεσεσέρ σας, τότε νομίζω πως η Pantoneμπορεί να σας εμπνεύσει!

               Πηγή & photo credits: Savoir Flair

You may also like