Ενυδατική κρέμα με χρώμα: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά ομολογώ πως είμαι από τις “τεμπέλες” σε ότι αφορά το μακιγιάζ. Βλέπετε, θέλω να χρησιμοποιώ ό,τι έχει ανάγκη η επιδερμίδα μου, χωρίς όμως να την επιβαρύνω – συν του ότι δε μου αρέσει να περνάω χρόνο ατελείωτο μέχρι να στρωθεί σωστά το foundation! Και σε όλες μας υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που δε θέλουμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στο μακιγιάζ μας, όμως θέλουμε ταυτόχρονα ενυδάτωση και κάλυψη. Κάπου εδώ είναι που έρχονται να μας σώσουν οι ενυδατικές με χρώμα.

               Θα μου πείτε “μα αυτό δεν κάνουν τα προϊόντα BB και CC”;

               Η διαφορά είναι πως οι BB και CC κρέμες παρέχουν μεν ενυδάτωση, αλλά σε μικρότερο ποσοστό, καθώς ο κύριος στόχος τους είναι η κάλυψη ατελειών. Οι ενυδατικές με χρώμα, από την άλλη, προσφέρουν μεν κάπως μικρότερη κάλυψη, αλλά προσφέρουν περισσότερη ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Το μόνο τους μειονέκτημα είναι πως η αντηλιακή προστασία που προσφέρουν είναι λιγότερη από εκείνη των BB creams. Οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να προσπερνάμε την εφαρμογή μίας αντηλιακής κρέμας πριν το μακιγιάζ μας.

               Μπορεί να αντικαταστήσει την τυπική ενυδατική μας κρέμα;

               Αυτό εξαρτάται τόσο από τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε σε καθημερινή βάση και κυρίως από τον τύπο της επιδερμίδας μας. Σε μία λιπαρή επιδερμίδα, η χρήση μίας ενυδατικής με ένα δυνατό SPF και μίας ενυδατικής με χρώμα είναι επαρκής για το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας. Δεν ισχύει, όμως το ίδιο για μία ξηρή επιδερμίδα, όπου εκεί χρειάζεται κι η εφαρμογή ενός ενυδατικού serum μετά τον καθαρισμό.

               Πώς την εφαρμόζουμε για το μακιγιάζ μας;

               Η απλή λύση είναι με τα χέρια μας, υπό την προϋπόθεση πως τα έχουμε πλύνει προσεκτικά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο με κοντές τρίχες για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έπειτα, για πιο απαιτητικά σημεία, όπως άτω από τα μάτια ή πάνω σ’ ένα σπυράκι, εφαρμόζουμε όπως συνηθίζουμε το concealer. Σε περιπτώσεις λιπαρότηταςή για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πούδρα μας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, εστιάζοντας στα σημεία με αυξημένη λιπαρότητα.

               Και τώρα η ώρα του top 3 μας!

               01 Το Pure Radiant Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 της NARS είναι ένα ελαφρύ προϊόν και δίνει μία λαμπερή όψη στην επιδερμίδα, χωρίς να την κάνει να μοιάζει λιπαρή. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας και παράλληλα τη θρέφει χάρη στη φόρμουλα προβιοτικών κι εκχυλισμάτων βοτάνων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.   

               02 Η ελαφριά υφή του Vinoperfect Radiance Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 20 της Caudalie το καθιστά κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας. Επίσης, χάρη στα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, καλύπτει ακόμη και σκούρες κηλίδες, δίνοντας μία ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

        

               03 Η φόρμουλα ελαίου jojoba και υαλουρονικού οξέος που περιέχει το Nude Finish Tinted Moisturizer SPF 15 της Bobbi Brown μπορεί να γίνει η καλύτερη φίλη της ξηρής επιδερμίδας. Μειώνει την ερυθρότητα, προσφέρει ομοιόμορφη κάλυψη και απλώνεται πανεύκολα ακόμη και με τα χέρια.

               Προσωπικά χαίρομαι που μία ενυδατική με χρώμα είναι πάντα ετοιμοπόλεμη στο νεσεσέρ μου! Τι θα λέγατε να της δώσετε κι εσείς μία ευκαιρία;

You may also like