Εξαφανίζονται οι ρυτίδες;

Όπως ξέραμε, οι ρυτίδες προκαλούνται από ένα συνδυασμό παραγόντων, μερικοί από τους οποίους μπορούν να ελεγχθούν και άλλοι που (δυστυχώς) δεν μπορούν. Παρόλο που δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο ή να κάνουμε τις ακτίνες UV να εξαφανιστούν εντελώς, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την πιθανότητα πρόωρης γήρανσης του δέρματος και να συμβάλλουμε στη μείωση της εμφάνισης οποιωνδήποτε ρυτίδων που έχουμε ήδη αποκτήσει.

1. Κόψτε το κάπνισμα

Το καταλαβαίνουμε και το γνωρίζουμε. Δεν είναι εύκολο να σταματήσετε να καπνίζετε έτσι ξαφνικά. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια ως προς το δέρμα μας. Με τη μείωση του καπνίσματος, της κακής αυτής συνήθειας, θα μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

2. Φορέστε SPF με ευρύ φάσμα.

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την λάμψη του ήλιου, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε το δέρμα μας προστατευμένο από τις επιβλαβείς ακτίνες που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή. Φορέστε ευρύ φάσμα SPF 30 ή υψηλότερο καθημερινά – ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

3. Ενσωματώστε τα αντιοξειδωτικά στη ρουτίνα σας

Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, βοηθούν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από καθημερινούς περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση, οι υπεριώδεις ακτίνες και ο καπνός. Για καλύτερα αντιγηραντικά αποτελέσματα και προστασία, εφαρμόστε αντιοξειδωτικά στο δέρμα σε συνδυασμό με SPF.

4. Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες για να καθοριστεί εάν ορισμένες τροφές διαθέτουν ή όχι ικανότητες καταπολέμησης των ρυτίδων. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες Α, C, D και E, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ορισμένες πρωτεΐνες.

5. Ρωτήστε για φόρμουλες ενάντια στις ρυτίδες.

Εκτός από τα τοπικά εφαρμοζόμενα αντιοξειδωτικά, υπάρχουν και τα σκευάσματα που φέρουν ρετινόλη – ένα πολύ δυνατό και γνωστό αντιγηραντικό όπλο όπως και το υαλουρονικό οξύ. Είτε είναι κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας, κρέμα ματιών, ή ορός, αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να δείχνει και να είναι πιο ελαστικό και με λιγότερο ρυτίδες.

You may also like