Επανένωση των Monty Python για show επί σκηνής

Monty Python 5Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά μαζί, τα πέντε αρχικά μέλη των Monty Python αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, Οι John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Eric Idle και Michael Palin θα ανακοινώσουν κι επίσημα πλέον σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο αυτή τη βδομάδα την επανένωσή τους. Οι πέντε εναπομείναντες ηθοποιοί – ο Graham Chapman απεβίωσε το 1989 – βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να ξαναπαρουσιάσουν το «Flying Circus».
Η επανασύνδεση έρχεται έπειτα από μία σειρά αποτυχημένων προσπαθειών επαναφοράς του group. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πηγή της «Sun» που βρίσκεται κοντά στο group, οι ηθοποιοί συνειδητοποίησαν πως το όλο θέμα συνοψίζεται στο «ή τώρα ή ποτέ». Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία «πλήρως ανεπτυγμένη επανένωση».
Ο Eric Idle αναφέρθηκε στη «Συνέντευξη τύπου των Python» μέσω Twitter, λέγοντας πως θα διενεργηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή αυτής της βδομάδας.

twitter monty python 19 11 2013

Συζητείται οι Pythons να κάνουν ξανά μία live εμφάνιση, με την προοπτική να ακολουθήσει μία ταινία ή μία τηλεοπτική εκπομπή. Με όλα τα μέλη να βρίσκονται στην εβδομηκοστή δεκαετία της ζωής τους και μ’ ένα σύνολο 357 ετών, τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που εμφανίστηκαν μαζί στο «The Meaning of Life». Οι ελπίδες μίας επανένωσης εξανεμίστηκαν όταν το 1989 «έφυγε» ο Graham Chapman από καρκίνο και τα υπόλοιπα μέλη του group προχώρησαν σε solo projects μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ας δούμε αναλυτικότερα κάποιες από τις προσπάθειες επανασύνδεσης των Monty Python…
Σε μερικές δουλειές κάποια μέλη των Pythons βρέθηκαν ξανά μαζί. Το 1996, για παράδειγμα, οι Jones, Cleese, Idle και Palin πρωταγωνίστησαν στη μεταφορά του βιβλίου του Kenneth Grahame «Ο Άνεμος στις Ιτιές», σε σκηνοθεσία και διασκευή σεναρίου του Jones. Ο δε Gilliam αναμενόταν να δώσει τη φωνή του στο «Ποτάμι».

Monty Python 4Λιγότερο από δέκα χρόνια μετά, στο «Spamalot», το «έντεχνα αντιγραμμένο» (sic) από την ταινία του 1975 «Monty Python and The Holy Grail» σόου του West End, κάποια από τα μέλη εμφανίστηκαν για λίγο μαζί επί σκηνής, αλλά μία πλήρης επανένωση φαινόταν πάντα απίθανη. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δεν έγιναν προσπάθειες. Το 1999 οι πέντε ηθοποιοί σχεδίαζαν μία περιοδεία στην Αμερική ως group, μέχρι που ο Palin εγκατέλειψε το project. Μάλιστα φημολογείται πως η αποχώρησή του εξόργισε τον Idle. Για να εξηγήσουν το γιατί δεν επήλθε μία επανασύνδεση παρουσιάστηκαν διάφορες αιτιολογίες. Παράλληλα, ο Cleese το 2003 δήλωνε πως ήταν «αδύνατο να συνυπάρξει ακόμη κι η πλειοψηφία από εμάς σ’ ένα δωμάτιο, και δεν αστειεύομαι λέγοντας κάτι τέτοιο».

Παρ’ όλα αυτά, ο Idle θεωρούσε πως ήταν η απουσία του Chapman που εμπόδιζε την όποια επανένωση του group. Μάλιστα το 2012 αστειευόμενος είπε πως «κάτι τέτοιο θα γινόταν τη στιγμή που o Chapman θα επιστρέψει από τον Κάτω Κόσμο. Μιλάμε με τον ατζέντη του για τους όρους.»
Το 2012, ο Jones ανακοίνωσε πως τα πέντε μέλη θα επανενώνονταν για το «Absolutely Anything», μία ταινία sci-fi που θα σκηνοθετούσε και της οποίας το σενάριο θα υπέγραψε μαζί με τον Gavin Scott (σ.σ.: το τελευταίο σύμφωνα με το www.imdb.com ). Οι Pythons θα έδιναν τη φωνή τους σ’ εξωγήινους χαρακτήρες, αλλά τελικά ο Idle δήλωσε πως δε θα συμμετείχε κι ο Cleese εξήγησε πως όλοι οι Pythons ήταν απασχολημένοι, ο καθένας μ’ ένα διαφορετικό project.

Πηγή: Telegraph
Photos: Pinterest

Προσωπικό σχόλιο: Αν αληθεύει πως όντως θα υπάρξει επανασύνδεση, θεωρώ πως οι φίλοι των Monty Python έχουν κάθε λόγο να χαρούν! Αν τώρα ισχύει πως μιλάμε για επανένωση επί σκηνής… αν τυχόν με ψάχνετε προς Αγγλία θα με βρείτε!

You may also like