Εσείς, πόσο συχνά πλένετε τα πινέλα σας; από την Κατερίνα Σαρμονικά

918184af0ad4e2532fd6f738690b9887Βλάβες του δέρματος, φλεγμονές, μολύνσεις και ακμή οφείλονται πολλές φορές στα “εργαλεία” του μακιγιάζ και του καθημερινού καθαρισμού. Σκόνη, υπολείμματα make up, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται καθημερινά στα πινέλα, τους σπόγγους και τα σφουγγαράκια αναπτύσσοντας μικρόβια τα οποία πολλαπλασιάζονται και μεταφέρονται εκ νέου πάλι στο δέρμα.

Η λύση είναι ο σωστός, συχνός καθαρισμός των εργαλείων μας. Η διαδικασία, για καθαρά εργαλεία χωρίς όμως την καταστροφή τους, έχει ως εξής:

Βρέχουμε καλά τις τρίχες από τα πινέλα ή τα σφουγγάρια, με σαμπουάν των μαλλιών μας ή πράσινο σαπούνι δημιουργούμε αφρό και σαπουνίζουμε καλά. Ξεβγάζουμε με χλιαρό προς κρύο νερό κ επαναλαμβάνουμε έως ότου ο αφρός να είναι άσπρος (καθαρός).

Στραγγίζουμε τα εργαλεία μας από τα περιττά νερά κ τα τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώνουν.

Προσοχή!

Τα πινέλα του μακιγιάζ συνήθως είναι από φυσική τρίχα (ή συνθετική), για αυτό το λόγο τα συμπεριφερόμαστε όπως τα μαλλιά μας… Τα πλένουμε με το ίδιο σαμπουάν και τα ξεβγάζουμε με δροσερό νερό.

Επίσης, ίσως σας έχει τύχει  να ξεκολλήσει το ξύλινο ( ή πλαστικό) μέρος του πινέλου από το υπόλοιπο που βρίσκονται οι τρίχες… Αυτό συμβαίνει, διότι είναι κολλημένο με κολλά η οποία κατά το πλύσιμο διαλύεται και αποκολλάται. Για να μην σας ξανασυμβεί αυτό, να πλένετε τα πινέλα με κατακόρυφη φορά, με τις τρίχες προς τα κάτω, και να φροντίζετε ο αφρός αλλά και το νερό να περιορίζονται μόνο σε αυτές, να μην προχωρούν πέρα από την ένωση με το ξύλινο μέρος.

a343119628ef811318eb6586660616b1Ακόμη, Για να μην χάσουν το σχήμα και την φόρμα τους, το μυστικό είναι στο τέλος του πλυσίματος, αφού έχετε αφαιρέσει τα νερά, να προσπαθήστε να τα “φορμάρετε”, να σχηματίσετε με τα χέρια σας, το αρχικό τους σχήμα και έτσι να στεγνώσουν.

Εάν ωστόσο βιάζεστε και δεν μπορείτε να περιμένετε να στεγνώσουν φυσικά, μπορείτε με πιστολάκι, από απόσταση με κρύο- χλιαρό αέρα για λίγα δευτερόλεπτα, αν και καλό θα είναι να το αποφεύγετε.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

Σχετικά άρθρα:

Σπυράκι, βοήθεια!, από την Κατερίνα Σαρμονικά
Η σημασία του καθημερινού καθαρισμού του προσώπου, από την Κατερίνα Σαρμονικά

 

You may also like