Εσείς πόσο σωστά ενυδατώνετε το δέρμα σας;

Εσείς ενυδατώνεστε; Προσφέρετε στο δέρμα σας όσα έχει ανάγκη κάθε βράδυ και κάθε πρωί με τα εξειδικευμένα προϊόντα που έχει ανάγκη, περιμένοντας όλα τα σημάδια της κούρασης και της γήρανσης να εξαφανιστούν; Ή τουλάχιστον, σε πιο ρεαλιστικά νέα, ελπίζοντας να το ενυδατώνετε σωστά ώστε να έχετε τον τέλειο καμβά;

Υπάρχουν τόνερ, οροί, ενυδατικές κρέμες, foundation, και concealer στο νεσεσέρ μας. Τόσοι πολλοί τρόποι για να κλειδώσουμε την υγρασία. Είναι άραγε όλοι απαραίτητοι; Και όταν λέμε απαραίτητο, τι ακριβώς εννοούμε; Οι ειδικοί, μας προειδοποιούν πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σαμποτάρουμε εμείς οι ίδιες την ενυδάτωσή μας, και κατ’επέκταση την ίδια μας την επιδερμίδα με κάποια πολύ κοινά λάθη που συνεχίζουμε να κάνουμε.

#1 Έχουμε την τάση να υπεραναλύουμε τα προϊόντα αλλά και τα συστατικά τους καθώς και το πόσα εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να γνωρίζουν την ακριβή σειρά και τα συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν και πώς αυτά συνεργάζονται μεταξύ τους. Ας χαλαρώσουμε. Δεν πρόκειται και για το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Η λύση είναι απλή. Διατηρήστε το όσο πιο απλό γίνεται. Εστιάστε σε αυτό που θέλετε να διορθώσετε (αντιγήρανση, ενυδάτωση, καθαρισμό, μαύρα στίγματα κλπ.) και στη συνέχεια, βρείτε ένα προϊόν που στοχεύει ακριβώς πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Καθώς μαθαίνετε περισσότερα για την περιποίηση του δέρματος, προσθέστε σιγά σιγά περισσότερα προϊόντα στη ρουτίνα σας. Όσο πιο απλή η ρουτίνα, τόσο περισσότερο θα την διατηρήσετε στο πέρασμα του χρόνου.

#2 Πλένετε πάντα τα χέρια σας, πριν εφαρμόσετε το οτιδήποτε στο πρόσωπό σας; Η ενυδατική σας κρέμα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στο καθημερινό σας skincare, αλλά εάν τα χέρια σας δεν είναι απόλυτα καθαρά, τότε όχι μόνο η κρέμα δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά μπορεί και να δημιουργηθούν σημάδια στο πρόσωπο, που θα σας κάνουν λανθασμένα να πιστέψετε πως δημιουργήθηκαν από το προϊόν.

#3 Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών, που θέλησαν να απαλλαγούν από το υπερβολικά ξηρό δέρμα τους. Σε πολλές από αυτές όμως, αυτό που δημιουργούσε εξαρχής την ξηρότητα, ήταν το λάθος καθαριστικό που χρησιμοποιούσαν, από τότε που ήταν στην εφηβεία. Οι ανάγκες του δέρματός μας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Συνεπώς, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Αν η ξηρότητα είναι έντονη και εκτεταμένη, αλλάξτε πρώτα απ’όλα το καθαριστικό σας, με κάποιο πιο ήπιο.

#4 Εάν χρησιμοποιείτε foundation ή οτιδήποτε άλλο πάνω από την ενυδατική σας, περιμένετε ένα δευτερόλεπτο πριν το τοποθετήσετε. Το δέρμα μας έχει ανάγκη να απορροφήσει το προϊόν και να εκμεταλλευτεί τα ευεργετικά του συστατικά. Όταν αναμειγνύουμε δύο τόσο διαφορετικές φόρμουλες, δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση, να δέσουν αρμονικά μεταξύ τους.

#5 Τα foundation, συνήθως περιέχουν πολλά συστατικά τα οποία τείνουν να αφυδατώνουν το δέρμα μας. Γι’αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής της ενυδατικής μας, τόσο πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ μας όσο και όταν το αφαιρούμε. Η ενυδατική πρέπει να εφαρμόζεται δυο φορές την ημέρα και όχι μία. Αυτό είναι κανόνας!

You may also like