Εσύ πόσο vegan είσαι στα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς;

Είναι δεδομένο ότι, όταν ακούς την λέξη vegan το πρώτο που σου έρχεται στο νου είναι οι διατροφικές συνήθειες, οι οποίες αρκετές φορές μας φαίνονται περιορισμένες. Ανακαλύπτουμε όμως, ότι ο βιγκανισμός προσαρμόζεται πλέον σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, μέχρι και στα καλλυντικά μας. Μια νέα αντίληψη σε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής επιλέγοντας vegan προϊόντα ομορφιάς. Είναι ωφέλιμο για όλους να προστατέψουμε με το δικό μας λιθαράκι,… Όχι μόνο το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Τέσσερις λόγοι γιατί να επιλέγεις vegan προϊόντα…

Protect the animals

Το animal testing είναι μια πολύ σκληρή μέθοδος, η οποία όχι μόνο δεν σέβεται τα ζώα αλλά είναι και αναχρονιστική. Αν ενεργήσουμε δραστικά και δεν επιλέγουμε προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, τότε θα εκλείψει και η ανάγκη να χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα με αποτέλεσμα να χάνουν την ελευθερία τους και να ζουν συνεχώς με φόβο. Πρώτη, απ όσο γνωρίζουμε, είναι η εταιρεία The Body shop που καθιέρωσε τα against animal testing προϊόντα.

Chemical free

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι είστε προστατευμένες από την χρήση βλαβερών χημικών ουσιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο κίνδυνος να παρουσιαστούν ερεθισμοί, αλλεργίες, ακμή ή ακόμη και έκζεμα, που συνήθως μπορεί να εμφανιστούν από τα «συμβατά» προϊόντα. Ένας σημαντικός λόγος για όσες έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα.

Support the brands

Υπάρχουν, πλέον πολλά brands, τα οποία έχουν κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να αφήσουν συνειδητά ένα φιλικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον, μειώνοντας το πλαστικό από τις συσκευασίες των προϊόντων ώστε να αυξάνεται υπερβολικά η ποσότητα των σκουπιδιών που παράγει ο καθένας από εμάς ατομικά. Ειδικότερα, αν το πλαστικό δεν είναι βιοδιασπώμενο, επιφέρει σοβαρές επιπτώσειςστην διατροφική αλυσίδα.

Value for money

Ίσως πιστεύετε πως τα vegan καλλυντικά να κοστίζουν περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα της αγοράς. Αντιθέτως, είναι αρκετά ανατγωνιστικά σε αυτά. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε παρά μόνο να κερδίσετε από την χρήση τους.

Αν στραφείς σε επιλογές πιο φιλικές προς το περιβάλλον το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις παράλληλα καλό σε σένα, αλλά και στον πλανήτη μας!

Featured image: unsplash.com/@brookelark

You may also like