Ημέρες Γαστρονομίας 2015 στο Μουσείο Μπενάκη!

gastronomyaithrioΓια  τρίτη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση – σημείο αναφοράς  της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 85  θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εκθέσεις παραγωγών και art de la table. Προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας.  Την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Εμπνευσμένα προγράμματα γευσιγνωσίας και live cooking sessions με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κατριβέση, του Δημήτρη Μελεμενή, του Αθηναγόρα Κωστάκου, της Μαρίας Εκμεκτσίογλου, της Έλενας Μπαρμπέα, του Βησσαρίωνα Παρθένη, του Μιχάλη Ντουνέτα, της Marisa Churchill, της Εβίτας Παπαχαραλάμπους,του Χρήστου Βέργαδου, του Σταμάτη Τσίλια,  του Βασίλη Πορή , του Γιάννη Λιόκα, του Στέλιου Μπαρμπέα κ.α.

Πρότυπη έκθεση υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και εκδηλώσεις δικτύωσης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, food bloggers, επενδυτών, food buyers κ.α.

gastronomyplateΠελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα ανάδειξης του γαστρονομικού πολιτισμού και των σύγχρονων υπερτροφών της Πελοποννήσου με καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες, αφιέρωμα στον Πελοποννησιακό αμπελώνα με τη συμμετοχή διακεκριμένων οινολόγων και ειδικών,  παρουσίαση των καινοτόμων δικτύων επιχειρηματιών και κοινοτήτων της γεύσης της περιοχής, discussion panel για τον γαστρονομικό κινηματογράφο της Πελοποννήσου από δημιουργούς και σκηνοθέτες κ.α.

Και το «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού: Μυθική ΠελοπόννησοςΓεύσεις με Ιστορία», με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κου Πέτρου Τατούλη  και σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού, όπως του Λευτέρη Λαζάρου, της  Ντίνας  Νικολάου, του Μανούσου Μανουσάκη,  της Αντωνίας Τριχοπούλου, του Δημήτρη Μανιατάκη, του Μίλτου  Καρούμπα, της  Χάρις Καλλιγά, της Γιούλης Επτακοίλη, της Λίνας  Γιάνναρου, της Κικής Τριανταφύλλη, του Κίμωνα Τσακίρη, του Μάνου Κεντικελένη,  του Γιώργου Ζέρβα, του Δημήτρη Κουρέτα, της Νάντιας Σερεμετάκη, της  Έρσης Φιλιπποπούλου, του Θανάση Παπαϊωάννου, του Ηλία Αναστασιάδη,  του Ηλία Διαμαντόπουλου, της Τζίνας Πετροπούλου, του Χάρη Καλπίδη, της Μαρίας  Καράμπελα, της Θεοδώρας Καλογεράκου, του Σωτήρη Γκατζιούφα κ.α.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF) επανέρχεται δυναμικά με πάνω από 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art από όλο τον κόσμο, ενώ ειδική θέση  στο πρόγραμμα καταλαμβάνουν και οι γαστρονομικές ταινίες για την Πελοπόννησο. Προβολή των ντοκιμαντέρ Μήτσιγκαν – Ομορφιές και Δυσκολίες του Κίμωνα Τσακίρη, Red obsession των David Roach και Warwick Ross, Slow food storyτουStefano Sardo, ο χρυσός της Αργολίδας του Γιώργου Ζέρβα, TreeHouses –the antidote to the crisis της Ανέττας Παπαθανασίου, The Perennial Plate και μυθοπλασίας, ο Chef του Τζον Φαβρό, το Lunchbox του Ριτές Μπάτρα είναι  μερικές από τις οποίες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Discussion panels, εργαστήρια και παρουσιάσεις για τον πολιτισμό και την καινοτομία της γαστρονομίας με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ψυχούλη, Clemente Pinedo, Ari Vezene, Νίκου Νυφούδη, Δημήτρη Μαχαιρίδη, Χρήστου Σοκόλη, Αλεξάνδρας  Στράτου, Γιώργου Κεράνη, Σωτήρη Λυμπερόπουλου,  Νένας Δημητρίου,  Δανάης  Ίσαρη, Marko Rossi, Δημήτρη Παπαζυμούρη, Αντζελίνας Καλογεροπούλου, Μαριλού Παντάκη, Εύας  Μονοχάρη, Κατερίνας  Ντελιδήμου, Ξανθής  Μπαξεβάνη , Χρήστου Αξαρλή, Μαίρης  Παναγάκου, Δημοσθένη  Τσαπάρα , Σωτήρη Μπαμπαγιούρη, Δήμητρας  Κολοβέρου, Γρηγόρη Βαΐτσακ.α.

Image_2Η Μικρόπολις, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, διοργάνωση για παιδιά και γονείς, επιστρέφει με την πρότυπη γειτονιά της γεύσης και της διατροφής και πλημμυρίζει δραστηριότητες τα πρωϊνά των Ημερών Γαστρονομίας με συμμετέχοντες φορείς, όπως η Οργάνωση Γη, το δίκτυο «Μπορούμε», η Lets Go Green. Επιπλέον γνωστές συγγραφείς παιδικών βιβλίων, όπως  η Κατερίνα Μαρκαδάκη, η Κέλλυ Αλχανάτη, η Γιολάντα Τσαμπόκαλου ,η  Θέμις Καρδιόλακα (από το Mamaknows.gr)  , η Κατερίνα Μανανεδάκη, η Ζωή Θεοχάρη, η Λιάνα Δανεζάκη και  η Ερρίκα Παπαβενετίου.

Και φυσικά όπως κάθε χρόνο μουσικές θεματικές βραδιές και parties, Σάββατο και Κυριακή από τις γνωστές dj’s, kafka –aka Κατερίνα Καφετζή, Έφη Μαλτέζου και Πελοποννησιακό street food party για το κλείσιμο της αυλαίας του φεστιβάλ.

Στην φετινή πρότυπη έκθεση παραγωγών στο αίθριο, συμμετέχουν οι : Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, ALL ORGANIC GREEK GARDEN ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ , ΟΙΝΩΔΟΣ – Π. ΜΠΑΧΤΑΛΙΑΣ Μ. ΕΠΕ, ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ – ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, G-fish- Γιάννης Γεροντίδης, The Anama Concept, Λ. ΤΡΑΜΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – TRABART, ΟΙΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ, Βιολογική Μελισσοκομία ‘’Άξιον Εστί’’ Α.Α. Δημακόπουλος, ΑΘΕΡΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΕΦΕΡΛΗ, ΛΑΔΙ ΒΙΩΣΑΣ, Laconic Gardens SA, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ,  ΡΟΔΑΜΥ -Τα προϊόντα της καρδιάς, ΦΑΡΜΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ, ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ- Μελιστάλαχτα Προϊόντα, ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ.

Στις 22, 23 και 24 Μαϊου

Ημέρες Γαστρονομίας με γεύση δημιουργίας!

Κρατήστε τις ημερομηνίες!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Ημερών Γαστρονομίας στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

www.imeres-gastronomias.gr

You may also like