Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών για την απόλυτη ομορφιά, από την Κατερίνα Σαρμονικά

7b7685e1835684040085943675fd2737Τα προηγούμενα χρόνια η μόδα απαιτούσε πολύ λεπτά φρύδια, με αποτέλεσμα να έχουμε μια γραμμή, ή και καθόλου λόγω αδρανοποίησης των τριχών. Τώρα που έχει επανέλθει το πιο φυσικό look με παχύτερα καλοσχηματισμένα φρύδια, μπορούμε να επιλέξουμε μια πιο μόνιμη λύση από το να τα βάφουμε καθημερινά και αυτή είναι η τεχνική Microstroking/ Microblading/ Micropigmentation ή Hand Method που εξασφαλίζει 3D αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνική, ωστόσο, μπορεί να διορθώσει γεμίζοντας φρύδια που έχουν κάποιο τραύμα-ούλη στην περιοχή, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιπτώσεις αλωπεκίας ή και μετά τη χρήση χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων όπου υπάρχει η πτώση των τριχών.

Είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια αυτή η νέα χειροκίνητη μέθοδος μόνιμου ή καλύτερα ημιμόνιμου μακιγιάζ η οποία, προέρχεται από την Ασία και μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από τα φρύδια στο περίγραμμα των ματιών.Για την εφαρμογή χρησιμοποιείτε ένα ειδικό στυλό χειρός (χωρίς χρήση ηλεκτρικού ρεύματος) με μια λεπίδα, μέσω της οποίας γίνεται η εναπόθεση του χρώματος μέσα στο δέρμα. Με slicing κινήσεις (σκισιματάκια), η ειδική τεχνήτρια δημιουργεί-ζωγραφίζει “καθαρές”ευδιάκριτες τρίχες, απομίμηση αληθινού φρυδιού, τελειοποιώντας το βασικότερο χαρακτηριστικό του προσώπου μας, την κορνίζα, όπως την αποκαλούν, τα φρύδια!

11005950_339169509627227_339827227_nΤο κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της τεχνικής που εξασφαλίζει το φυσικό τρίχα-τρίχα αποτέλεσμα οφείλεται αφενός στην ίδια την τεχνική αλλά και στα χρώματα. Οι χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά μελετημένες για αυτή την μέθοδο, ώστε να μην εισχωρούν σε μεγάλο βάθος στο δέρμα και να μην αλλοιώνονται αντιαισθητικά, αλλάζοντας την απόχρωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ( που ούτως ή άλλως φεύγουν τελείως μετά από 2-4 χρόνια). Επίσης δεν παρατηρείται διάχυση του χρώματος μετά την επούλωση (όψη ενιαίου σχήματος-χρώματος) όπως θα συνέβαινε με ένα παραδοσιακό κλασσικό μηχάνημα μόνιμου μακιγιάζ.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πόνος ή ενόχληση κατά την διάρκεια της εφαρμογής, ενώ συνήθως χρειάζεται μια επανάληψη μετά από 1-3 μήνες ανάλογα, όπου θα φανεί και το τελικό αποτέλεσμα στο χρώμα και σχήμα. Η διάρκεια του κυμαίνεται από ένα έως τέσσερα χρόνια ανάλογα με τον οργανισμό αλλά και με το πόσο θα το φροντίζουμε (αναλυτικά θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο).

10961637_10205005240385704_1241234500_nΔεν θα μπορούσα σε αυτό το σημείο να μην αναφερθώ στην πανέμορφη και ταλαντούχα Daria Chuprys (Celebrities Eyelashes), μία από της πρώτες που το έφερε και το διδάσκει στην Ελλάδα, όπου τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στο Los Angeles, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Τον περασμένο μήνα είχα την τιμή και την ευκαιρία να συμμετέχω στο πρώτο σεμινάριο που παρέδωσε στην Αθήνα. Την γνώρισα και εντυπωσιάστηκα πραγματικά από τον επαγγελματισμό, το ήθος, την αφοσίωση, την πίστη σε αυτό που κάνει και αγαπά!
Thank you Darioula!

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

You may also like