Ηρεμες πριν τη γαμήλια τελετή; Κι όμως…, από την Κατερίνα Σαρμονικά

53a05772551fb_-_cos-13-wedding-trail-deΕπειδή οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται τον γάμο τους από μικρά κοριτσάκια, δικαιούνται να θέλουν να είναι όλα τέλεια ως την παραμικρή λεπτομέρεια. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τις τελευταίες συμβουλές ις συμβουλές που δίνω προσωπικά σε κάθε νύφη που με τιμά και με εμπιστεύεται, προκειμένου ολοκληρώσουμε την τριλογία του νυφικού μακιγιάζ για το φετινό καλοκαίρι. Όμως είναι κυρίως,  συμβουλές “ηρεμίας”!

-Λίγες μέρες πριν από τον γάμο,  να πίνετε άφθονο νερό ώστε να διατηρήσετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα, τα χείλη αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό σας, προς αποφυγήν ζαλάδων και λιποθυμίας από συγκίνηση και ορθοστασία εκείνη την ημέρα.

-Μην πειραματίζεστε με “μυστικές”μάσκες αλλά και άλλα προϊόντα ομορφιάς που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος δερματικής αλλεργίας.

-Οργανώστε τον χρόνο των προετοιμασιών σας (μακιγιάζ, μαλλιά, ντύσιμο νυφικού, φωτογραφίες..) την ημέρα του γάμου έτσι ώστε  ΑΝ συμβεί κάτι “περίεργο”, να έχετε το χρόνο να το διορθώσετε εγκαίρως!

53a05767c61b1_-_cos-14-wedding-kit-de-Ετοιμάστε ένα τσαντάκι πρώτων βοηθειών που θα έχετε στο αυτοκίνητο ή θα κουβαλάει κάποιος δικός σας άνθρωπος, στο οποίο θα υπάρχουν χαρτομάντιλα, αποσμητικό, φουρκέτες, παραμάνες, παυσίπονα, το κραγιόν και lipgloss σας, ένα καθρεφτάκι, ένα 2ο εσώρουχο ή 2ο καλσόν αν είναι χειμώνας. Μην ξεχάσετε τα πάρετε και ένα 2ο πουκάμισο για τον γαμπρό σε περίπτωση που το λερώσει ή ιδρώσει. Ωστόσο, μπορείτε να προμηθευτείτε τα ειδικά υφασμάτινα προστατευτικά που τοποθετούνται στην περιοχή της μασχάλης, πάνω στο πουκάμισο και αποτρέπουν την αντιαισθητική όψη των ιδρωμένων μασχαλών.

-Βρείτε τον τρόπο να παραμείνετε χαλαρές ώστε να απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο από τις προετοιμασίες αλλά και την ίδια ημέρα του γάμου . Αφήστε τα άγχη για τους υπόλοιπους και μην τους επιτρέπετε να σας το μεταδώσουν.

-Μοιράστε αρμοδιότητες για την υποδοχή και την συλλογή των δώρων 2-3 άτομα από κάθε μεριά ( γαμπρού-νύφης-φίλων) αλλά και σε ποια αυτοκίνητα θα μπουν για να αποφευχθεί ο πανικός.  Οι γονείς, πόσο μάλλον το ζευγάρι, δεν μπορούν να ασχοληθούν με αυτό και να τρέχουν με τις σακούλες.

αρχείο λήψης-Δώστε το κινητό σας λίγο πριν την τελετή στην αδελφή-ό ή στη κολλητή σας και πάρτε το πάλι πίσω μετά το τέλος της, ώστε να το έχετε πριν πάτε στο χώρο δεξίωσης για να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπευθύνους για την άφιξή σας. Το ίδιο ισχύει και για τον γαμπρό. Καταχωρήστε όλα τα απαραίτητα τηλέφωνα (ανθοπωλείου, εκκλησίας, φωτογράφου, υπευθύνου catering και χώρου δεξίωσης, διοργανωτή, deejay, κ.λ.π) για να μην τα ψάχνετε τελευταία στιγμή.Εξίσου σημαντικό είναι να κανονίσετε  ποιός θα είναι ο τελευταίος που θα μείνει και θα κλειδώσει το κάθε σπίτι, γαμπρού- νύφης διότι, τέτοιες μέρες “συνηθίζεται” να ανοίγουν και να τα αδειάζουν (!).

-Ζητήστε από μια φίλη σας να αποθανατίσει (παράλληλα με τους επαγγελματίες) φωτογραφικά όλα τα στιγμιότυπα  από την προετοιμασία, την τελετή μέχρι και την δεξίωση. Έτσι θα έχετε άμεσα, πριν σας δοθεί το επαγγελματικό υλικό, φωτογραφίες οι οποίες θα έχουν και πιο αυθόρμητο χαρακτήρα. Περισσότεροι.. “παπαράτσι”του ενός τόσο το καλύτερο, διότι θα έχετε αφενός περισσότερες φωτογραφίες, αλλά και από διαφορετικές οπτικές λήψεις.

-Αν πιστεύετε στο “μάτι”, μπορείτε να καρφιτσώσετε διακριτικά στο νυφικό σας ένα σταυρουδάκι, μια μπλε χάντρα ή ένα ματάκι ή για όσες έχετε ακούσει το something old, something new, something borrowed, something blue, που κρατά από την βικτωριανή εποχή και συμβολίζει  την συνέχιση των δεσμών και της καλοτυχίας, ενώ πολλές νύφες ακόμα ακολουθούν αυτό το έθιμο. Το παλιό θα έπρεπε να προέρχεται συνήθως από την οικογένεια της νύφης, το νέο από την μητέρα του γαμπρού και συνήθως ήταν το νυφικό ή τα παπούτσια τα οποία συμβόλιζαν την ελπίδα για το μέλλον, το δανεικό από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο της νύφης που ευτύχησε στο γάμο του, ενώ το μπλε συμβόλιζε την πίστη και την αφοσίωση στον μέλλοντα σύζυγο.

IMG_3144-500x334

-Να θυμάστε να έχετε μια σωστή στάση σώματος. Ώμοι πίσω και κάτω, ίσια πλάτη, μέσα η κοιλιά, ψηλά το κεφάλι- σαν να σας το τραβάνε από την κορυφή. Όχι μόνο κερδίζετε πόντους σε ύψος, ο λαιμός σας φαίνεται μακρύτερος αλλά και το σώμα σας πιο λεπτό και κομψό.

 

*Για το τέλος άφησα το σημαντικότερο… Να χαμογελάτε! Πολλές φορές από αμηχανία, κούραση, αδιαθεσία ή κάτι που μας στεναχώρησε, ξεχνάμε να χαμογελάμε όμως,  την ημέρα του γάμου σας επιβάλλεται. Εκτός του ότι όλοι θα σας κοιτούν και σε κανένα δε θα άρεσε να δει την νύφη θλιμμένη, κατσούφα, μουτρωμένη, το πιο τέλειο μακιγιαζ, τα πιο απίθανα μαλλια και το κομψότερο νυφικό να έχετε διαλέξει η κακή έκφραση προσώπου θα καταστρέψει την συνολική εικόνα. (Α, και μια λεύκανση δοντιών δεν θα έβλαπτε!)

wedding-planning-mistakes

 

Για όσες λοιπόν παντρεύεστε, σας εύχομαι να πάνε όλα όπως τα έχετε ονειρευτεί και να χαρείτε και να απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο από τον γάμο σας!

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τα υπόλοιπα άρθρα της Κατερίνας Σαρμονικά σχετικά με το Νυφικό Μακιγιάζ:

Κεφάλαιο γάμος: Επιλογή maquillage, από την Κατερίνα Σαρμονικά

Πώς να έχετε το καλύτερο Νυφικό Maquillage (part1), Κατερίνα Σαρμονικά

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

You may also like