Πώς να έχετε το καλύτερο Νυφικό Maquillage (part1), Κατερίνα Σαρμονικά

dbac9c125d259b9af2226bcc3320c124 1Στην αναζήτηση του/της επαγγελματία που θα αναλάβει το maquillage σας, θα πέσουν στο τραπέζι πολλά ονόματα. Διάσημοι make up artist, η μακιγιέζ που έβαψε μια γνωστή σας στο γάμο της, η προσωπική σας αισθητικός, η κομμωτήρια, η πωλήτρια καλλυντικών σε ένα πολυκατάστημα, αυτή που σας προτείνει ο Α, αυτός που σας προτείνει ο Β….. Πως επιλέγουμε όμως για τη δική μας μεγάλη ημέρα;

Είτε είναι γνωστός-ή μας που τον/ την έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν και εμπιστευόμαστε, οπότε μας γνωρίζει και εκείνος (τις συνήθειες μας, το στυλ μας) και πάμε εκ του ασφαλούς, είτε έχουμε δει δουλειά του σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο άνθρωπο ή στο portfolio του και ρισκάρουμε δοκιμάζοντας ένα “νεο χέρι”.

eb647d05d1c799237505c07fb4dca48aΠριν επιλέξουμε οποιονδήποτε έστω και για απλό δοκιμαστικό, πρέπει να έχουμε αποφασίσει το concept, το στυλ του γάμου, άρα κ το προσωπικό χαρακτήρα ως νύφη,σε συνδυασμό με το νυφικό. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσουμε να καταλάβει πρώτα -πρώτα εμάς (την υποψήφια νύφη), και έπειτα το σκηνικό του γάμου γενικότερα. Θα μπορούσε όλα του γάμου να είναι σύμφωνα με ενα συγκεκριμένο concept (ρομαντικός, ρετρό, μοντέρνος, glamour, gipsy…) ή κάποια στοιχεία όπως το μακιγιάζ να μένουν ουδέτερα. Θα βοηθούσε πολύ μια φωτογραφία του νυφικού, φωτογραφίες περιοδικών και εντύπων απο μακιγιάζ που μας έχουν αρέσει, αλλα και στοιχεία οπως τι μας αρέσει στο μακιγιάζ και τι δεν μας αρέσει, πως θα θέλαμε να δείχνουμε, αν θα θέλαμε να ήμασταν εντελώς διαφορετικές από οτι συνήθως ή οχι.

Εκείνος από την μεριά του αφού μας ακούσει προσεκτικά, θα μας δώσει την δική του πρόταση, άποψη, εικόνα για εμάς, προφορικά αλλά και στην πράξη.
Συνήθως το δοκιμαστικό μακιγιάζ (που θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται) κρατάει περίπου 2 ώρες συνήθως, εφαρμόζεται η δική μας ιδέα αλλά μας παρουσιάζετε στην πράξη και η άποψη του ειδικού. Κάνοντας μικρο αλλαγές, στο τέλος θα πρέπει να έχουμε βρει, καταλήξει και συμφωνήσει στο τέλειο, ιδανικό μακιγιάζ για εμάς! Δεύτερο δοκιμαστικό μακιγιάζ συνήθως δεν είναι απαραίτητο εκτός και αν εχει γίνει μεγάλη αλλαγή στο χρώμα μαλλιών ή κάτι άλλο στην εμφάνιση μας. Μια προκαταβολή του συνολικού ποσού (εάν υπολογίζεται ως ενα,μαζί δοκιμαστικό και νυφικό μακιγιάζ) συχνά δίνεται αυτή την ημέρα, για να κατοχυρωθεί η ημερομηνία ή χρεώνεται ξεχωριστά.

5f53d69b84c2fc491459adf68b91c0f5Επίσης, καλό θα ήταν εκείνη την ώρα των δοκιμών να μην υπάρχουν άλλα άτομα γιατι συνήθως, αποπροσανατολίσουν,επηρεάζουν, κατευθύνουν και τέλος μπερδεύουν την νύφη σε ενα ζήτημα τόσο προσωπικό. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βγει φωτογραφία με το μακιγιάζ, αφενός για να δει πως “γράφει”στο φακό και αφετέρου για να το δουν όσοι το επιθυμούν.

Τέλος, ο επαγγελματίας που θα αναλάβει εκείνη την σπουδαία, μεγάλη, ιδιαίτερη μέρα για εμάς το νυφικό μακιγιάζ θα πρέπει να διαθέτει υπομονή, θετική ενέργεια, ηρεμία, συνέπεια πέρα του επαγγελματικού αυτονόητους ταλέντου του, διότι καμία δεν θέλει να αγχώνει, εκνευριστεί, μιζεριάσει. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό..δώστε βάση και ιδιαίτερη προσοχή στην καθαρότητα των εργαλείων κ προϊόντων του (έχουμε αναφερθεί σε σχετικό άρθρο για το πόσο επικίνδυνο είναι για το δέρμα μας ένα ακάθαρτο, μολυσμένο εργαλείο μακιγιάζ). Είναι δείγμα του σωστού, καλού επαγγελματία!

 

Σχετικά άρθρα:

Bachelor party γένους θηλυκού!‏, από την Κατερίνα Σαρμονικά

Σπυράκι, βοήθεια!, από την Κατερίνα Σαρμονικά
Η σημασία του καθημερινού καθαρισμού του προσώπου, από την Κατερίνα Σαρμονικά

You may also like