Η Έκθεση Harry Potter στο Βέλγιο είναι γεγονός

Harry Potter Exhibition @ Brussels 2Τις πύλες της άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η έκθεση Harry Potter, την οποία κάτοικοι κι επισκέπτες των Βρυξελλών μπορούν να επισκεφθούν έως τις 11 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Brussels Expo. Μάλιστα έχουν ήδη προπωληθεί πάνω από εκατό χιλιάδες εισιτήρια.

Σε μία έκταση 1400 τετραγωνικών μέτρων η αμερικανική εταιρεία Global Experience Specialists Inc. σε συνεργασία με την εταιρεία Warner Bros. Consumer Products η έκθεση έρχεται σα «συνέχεια» εκείνης που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2009 στο Σικάγο. Παρόμοιες εκθέσεις έχουν ήδη λάβει χώρα στη Βοστόνη, το Τορόντο, το Σιάτλ, τη Νέα Υόρκη, το Σύδνεϋ, τη Σιγκαπούρη το Τόκυο, το Παρίσι και τη Σανγκάη. Οι Βρυξέλλες είναι η 15η πόλη που φιλοξενεί το μαγικό κόσμο του διάσημου μάγου της J. K. Rowling, όπου σε εννέα τομείς ο κόσμος μπορεί να βρει πάνω από έξι χιλιάδες αντικείμενα και κοστούμια σχετικά με το δημοφιλές κινηματογραφικό franchise.

Η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν όλη τη μαγεία του Hogwarts. Να διασχίσουν τον τοίχο και να επιβιβαστούν στο Hogwarts Express, να φορέσουν το Καπέλο της Επιλογής που θα τους κατατάξει σε έναν από τους τέσσερις κοιτώνες της Σχολής (Γκρίφιντορ, Χάφλπαφ, Σλίθεριν και Ρέιβενκλο) και να περάσουν λίγο χρόνο στην κοινόχρηστη αίθουσα του Γκρίφιντορ. Μπορούν, επίσης, να παίξουν Κουίντιτς, αλλά και να επισκεφθούν την Καλύβα του Χάγκριντ και να μπούνε στο Απαγορευμένο Δάσος όπου ζουν όλα τα μαγικά πλάσματα. Φυσικά στο τέλος δε θα λείψουν από τη μεγάλη αίθουσα/τραπεζαρία του Hogwarts.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού των Βρυξελλών Philippe Close, η έκθεση μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης, ειδικά μετά από την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου.

«Η πόλη των Βρυξελλών κι η Brussels Expo επιθυμούν να αλλάξουν την εικόνα που είχε η πόλη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Μάλιστα πολλοί πλέον μας συγκρίνουν με το Βερολίνο.»

Harry Potter Exhibition @ Brussels 4 Στην Brussels Expo έχουν φιλοξενηθεί τα προηγούμενα χρόνια εκθέσεις σχετικές με το διαβόητο ναυάγιο του Τιτανικού αλλά και το Φαραώ Τουταγχαμών. Η τελευταία έκθεση, μάλιστα σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης μετρώντας 350.000 επισκεπτών.

Αν, λοιπόν, βρίσκεστε στις Βρυξέλλες ή ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε εκεί… περιμένουμε ενημερώσεις! Όπως, για παράδειγμα… πού σας έβαλε το Καπέλο της Επιλογής! Α, και προσοχή όταν καβαλάτε τις σκούπες για να παίξετε Κουίντιτς!

You may also like