Η Αλίκη συναντά τη Κοκκινοσκουφίτσα στο δωμάτιο με τα γλυκά!,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι εμπειρία, επιλέγουμε το μέρος στο οποίο θα μείνουμε και φροντίζουμε να είναι ένα καθαρό, άνετο, αξιοπρεπές και μέσα στα οικονομικά μας μέτρα.

 

Φανταστείτε, όμως, ένα ξενοδοχείο όμως στο οποίο θα μπορούσαμε να μείνουμε και να αποτελεί, αυτό από μόνο του μία μοναδική  εμπειρία.

Το συγκεκριμένο είναι  πολύ πιο ακριβό από ότι έχετε υπόψη σας άλλα η βόλτα μέσα στα δωμάτια του είναι μαγευτική. Το Maison Moschino είναι ένα ξενοδοχείο πολύ διαφορετικό από τα άλλα και το κάθε του δωμάτιο έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Ενα άλλο θέμα, ανοίγει η πόρτα και μπροστά σου και ανοίγεται ένας άλλος κόσμος.
Η ιστορία αρχίζει κάπως έτσι…όταν το 1840 δημιουργήθηκε στο κέντρο του Μιλάνο ένας πολύ όμορφος νεοκλασικός σιδηροδρομικός σταθμός από τον οποίο ξεκινούσε το δρομολόγιο Μιλάνο-Μόντζα. Είναι ο δεύτερος σε παλαιότητα σταθμός της Ιταλίας και ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης. Η εξωτερική πρόσοψη της Viale Monte Grappa 12 είναι μία υπενθύμιση του μεγαλείου που ήταν κάποτε ο σταθμός, όπου υπήρχαν μαντήλια και κυμάτιζαν καθώς οι εραστές εξαφανίζονταν στο βάθος ή αντάλλαζαν τα τελευταία φιλιά πάθους πριν ένας από τους δύο αποχωρήσει για  ένα νέο τόπο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αληθινή ουσία της φίρμας Moschino, είναι αυτό το κτήριο, εκεί μέσα υπάρχει η απόλυτη αισθητική του οίκου. Τα 65 σύγχρονα δωμάτια και junior σουίτες είναι εμπνευσμένες από ένα όραμα και έχουν ως θέμα τα  παραμύθια .

Τα δωμάτια είναι μοιρασμένα σε τέσσερις ορόφους, και φτιαγμένα από αισθησιακά οράματα και μία σουρεαλιστική ποικιλομορφία. Μπαίνοντας στο Maison Moschino είναι σαν να πέφτεις στη τρύπα του κουνελιού και μετά από λίγο, περιμένεις να έρθει το απροσδόκητο.

 


Ο χώρος είναι φτιαγμένος με πολύ φαντασία και εκκεντρικότητα,  δημιουργημένος για να εμπνεύσει το μυαλό, και να χαλαρώσει το σώμα. Στόχος των αρχιτεκτόνων είναι να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους να ονιερευτούν και να χαλαρώσουν σε ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο. Υπάρχουν τόσα  δωμάτια να διαλέξετε: το Χρυσό, το Μπλε, το δωμάτιο με τα Σύννεφα, το δωμάτιο της Αλίκης με το τεράστιο τραπέζι φλιτζάνι, τα δωμάτια με τα κρεβάτια που είναι Φουστάνια, το δωμάτιο με τον Κισσό- ο όποιος μην φοβάστε δεν είναι δηλητηριώδης-  αλλά και το δωμάτιο της Κοκκινοσκουφίτσας με τον λύκο να σας περιμένει στο κρεβάτι…

 

 

Υπάρχει το δωμάτιο “των Γλύκων”, με τα μαξιλάρια – τάρτες καθώς και το δωμάτιο με τα πέταλα ή ακόμα το δωμάτιο με την τεράστια Μύγα που κάνει «ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖζζζζζζζζζζζζζζζζ» στον τοίχο και το δωμάτιο των Σκιών. Είναι ένα μαγευτικό μέρος που πραγματικά δεν χορταίνεις να βλέπεις την πρωτοτυπία των εγκαταστάσεων του.
Βεβαία το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελείς ανέσεις που υποστηρίζουν την σουρεαλιστική θεματική ενότητα του, στα ονειρεμένα ποτά που σας καλωσορίζουν στο πανέμορφο μπαρ του ισογείου. Αλλά φυσικά υπάρχει η υπέροχη ατμόσφαιρα του Elysian Spa. Το Spa αυτό είναι ένα δώρο στον εαυτό σας μια ιδιαίτερη στιγμή που σας αξίζει να ζήσετε στο κέντρο αυτό της ευεξίας.
Καλώς ήρθατε λοιπόν στον υπέροχο κόσμο του Maison Moschino, όπου τα αστέρια του έρχονται να συμπληρώσουν τα “σύννεφα” που διαθέτει, μαζί με τα πέταλα, το δάσος με την κουκουβάγια (είναι ένα από τα δωμάτια του) και όλα τα άλλα στο τεράστιο φλιτζάνι που είναι κατάλληλο και για μπανιέρα!

 

You may also like