Η “αναγέννηση” παλαιών επίπλων…,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Όταν βλέπω πεταμένα έπιπλα δίπλα σε κάδους απορριμμάτων νιώθω μεγάλη απογοήτευση. Αντίθετα κάθε φoρά που αντικρίζω τον μπούφε της γιαγιάς σκέφτομαι τι χρώμα θα του πήγαινε. Πραγματικά δεν είναι άδικο όλα αυτά τα έπιπλα που έχουν μία ιστορία και μεγάλη συναισθηματική αξία να καταλήγουν στα σκουπίδια; Δείτε μόνο πόσο όμορφα δείχνουν τα παρακάτω μετά από μία ανανέωση και ένα με δύο στρώματα από κίτρινο χρώμα.

Το «φρεσκάρισμα» στα μεταχειρισμένα ευρήματα και η μετατροπή τους σε κομψά «διακοσμητικά» του σπιτιού είναι τουλάχιστον μία όμορφη ασχολία, που δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Οι φωτογραφίες είναι από δημιουργίες κάποιων bloggers, που αποδεικνύουν με λίγη φαντασία , χρώμα ή ύφασμα, μπορείτε επίσης να έχετε ένα “one-of-a-kind” έργο τέχνης στο σπίτι σας. Τα κεφαλάρια προσθέτουν στυλ και δομή στα κρεβάτια, τα οποία δεεν είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένα με την βάση.

Οι τουαλέτες θα πρέπει να αποπνέουν το μοναδικό τους χαρακτήρα και να αναδεικνύουν το ύφος της εποχής από την οποία προέρχονται, σε όποιο δωμάτιο και αν τοποθετηθούν. Είτε επιλέξετε ένα ουδέτερο ή ένα τολμηρό χρώμα, ένα παλιό κομμό παίρνει μια νέα διάρκεια ζωής και ξεκίνα ένα νέο ταξίδι στο χρόνο, με ένα χέρι αστάρι και δύο στρώσεις χρώματος!
Μην ξεχνάτε πόσο ωραίες είναι οι πινελιές στις καρέκλες και τους πάγκους, που μπορείτε να τους ανανεώσετε εφαρμόζοντας μία από τις γνωστές τεχνογνωσίες όπως την DIY.

Τα vintage υφάσματα έχουν «εφευρεθεί» εκ νέου και γίνονται πιο φιλικά σε συνδυασμό με πολλά μαξιλάρια για ένα επισκέπτη, ή για ένα παιδί, αν είστε πρόθυμοι να κάνετε ένα μικρό κυνήγι θησαυρού. Ακόμα όσον αφορά στα μαξιλάρια, η ζωγραφική σε ύφασμα θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος φίλος σας! Σκεφτείτε το και δημιουργήστε…

Αν βρείτε τις σωστές αναλογίες, μπορείτε να κάνετε κάθε έπιπλο να λειτουργήσει για το χώρο σας, και είναι βέβαιο ότι θα αγαπήσετε την εξοικονόμηση κόστους και την πρωτοτυπία, που έρχεται από την προσθήκη του δικού σας στυλ σε ένα «ξεχασμένο» κομμάτι.

You may also like