Η εμπειρία του Cocktail master class στο E&O Athens

Δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να δοκιμάσεις μερικά από τα ωραιότερα και πιο σημαντικά cocktails φτιαγμένα από experts σε έναν από τα ομορφότερα bar της Αθήνας…

Όμως η δουλειά μας… μας χαρίζει τέτοιες στιγμές! Και μια από αυτές ήταν όταν μας κάλεσαν με την Μαρία Τσουκαλά, από την εταιρεία Δημοσίων σχέσεων, The Agency, να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά στο εστιατόριο E&O athens στο ξενοδοχείο Athens Marriott δημιουργώντας και δοκιμάζοντας εμβληματικά cocktails με απίστευτες ιστορίες πίσω από την «γέννηση» τους.

Πίσω από την μπάρα ήταν η Παναγιωτα Γαλανακοπούλου και μπροστά ήμασταν ο Βασίλης Λεβέντης, το μοντέλο Κωνσταντίνος Στεργίου, ο σχεδιαστης ρούχων Απόστολος Μητρόπουλος, η life style blogger Μαρία Τσουκαλά και ο δημιουργός της The Agency, Δημήτρης Προκοπης.

Μέσα στο πλαίσιο του cocktail master class δοκιμάσαμε 6 από τα cocktails της πλούσιας λίστας…

Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Mary Pickford (white rum, pineapple, marasquino liquor, grenadine)


Mary Pickford

Γεννήθηκε στην Αβάνα, στο μπαρ του χλιδάτου ξενοδοχείου Nacional de Cuba (το οποίο υπάρχει ακόμη!) όταν η σταρ του Χόλυγουντ Mary Pickford μαζί με το σύζυγό της Charlie Chaplin γύριζαν μια ταινία.

Vesper Martini (London dry gin, Vodka, Lillet blanc και γαρνιτούρα από φλούδα λεμόνι)


Vesper Martini 

Είναι το αγαπημένο ποτό του πιο διάσημου κατάσκοπου στον κόσμο. Ο 007 το παραγγέλνει ανελλιπώς, για να αποδείξει σε κάθε άντρα σε αυτό τον κόσμο πως ο ανδρισμός σου δεν κρίνεται από το ποτήρι του Martini που κρατάς! Δημιουργήθηκε από τον James Bond το 1953 στην ταινία Casino Royale, όταν ο πρωταγωνιστής ζήτησε από τον μπάρμαν ένα ισχυρό ποτό.

Aviation (Gin, crèche de violet, marasquino liquor, lemon)


Aviation 

Ο εμπνευστής του είναι ο Hugo Ensslin, head bartender του Hotel Wallick στην Νέα Υόρκη στις αρχές του 20ού αιώνα. Η πρώτη αναφορά στο Aviation έγινε στο βιβλίο του Ensslin το 1916 με τίτλο ‘Recipes for Mixed Drinks’. Η πρωτότυπη συνταγή του Ensslin περιείχε τα συστατικά όπως αναφέρθηκαν παραπάνω. Η επόμενη, όμως, αναφορά του cocktail to 1930 έμπλεξε τα πράγματα. Εκείνη την χρονιά, ο Harry Craddock στο Savoy Cocktail Book παρέλειψε το crème de violette επειδή ήταν ένα συστατικό που δύσκολα έβρισκες στην Ευρώπη και την Αμερική την εποχή εκείνη. (πηγή)

White Lady ( Gin, Cointreau, lemon, sugar, egg white)


White Lady

Ένα από τα πρώτα, κλασικά sour ποτά, που απέκτησε το δικό του, αποκλειστικό, όνομα, ξεφεύγοντας από τα κοινότυπα whiskey sour, gin sour, κτλ, είναι το White Lady. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα, επί ευρωπαϊκού εδάφους και μπάρας, χαράσσοντας το δρόμο για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού μπαρ, ενώ σήμερα, θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ της ιαπωνικής σχολής του μπαρ! (πηγή)

Sidecar (Cognac, Cointreau, Lemon)


Sidecar

Όταν ένας Αμερικανός αξιωματικός ζήτησε από μια Γαλλίδα μπαργούμαν να του φτιάξει ένα κοκτέιλ πριν από το δείπνο δημιουργήθηκε το Sidecar, που χρονολογείται από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Επειδή λοιπόν η κοπέλα δεν ήθελε να του σερβίρει ένα απλό κονιάκ, πρόσθεσε Cointreau και φρέσκο χυμό λεμονιού. Το όνομα προέρχεται από τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο αξιωματικός για να μετακινηθεί από και προς το μπαρ όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το εν λόγω κοκτέιλ. (πηγή)

Corpse reviver 2 ( Gin, Cointreau, Lillet blanc, χυμός λεμονιού, γαρνιτούρα από φλούδα λεμόνι)


Corpse reviver 2

Το ποτό δημιουργήθηκε από τον Harry Craddock, ο οποίος διηύθυνε το American Bar στο ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1920 και του ’30. Ο Craddock συνέταξε επίσης το βιβλίο Savoy Cocktail Book, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στα backbars σε όλο τον κόσμο σήμερα. (πηγή)

Νομίζω ότι πήρατε μια ιδέα του τι μπορεί να απολαύσει κανείς στο ξεχωριστό bar του E&O Athens… το μόνο που σας μένει είναι να το επισκεφτείτε και να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του

Cocktail…

You may also like