Η καλύτερη επένδυση; Ο εαυτός μας

Σε αυτό το άρθρο επέλεξα να μη γράψω για ομορφιά, διατροφή ή γυμναστική. Προτίμησα να ασχοληθώ με κάτι πιο σημαντικό. Την καλή ψυχολογία μας. Συνέχεια ακούτε ότι αν αισθανόμαστε καλά μέσα μας, αυτό βγαίνει προς τα έξω και αμέσως γινόμαστε πιο ελκυστικές και συμπαθητικές στους άλλους. Πραγματικά ισχύει. Όντας ήρεμες και με καλή διάθεση είμαστε χαμογελαστές και με ζωντάνια. Σίγουρα οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας – ακόμη και οι άγνωστοι θέλουν να συναναστρέφονται χαρούμενους ανθρώπους και να περνούν καλά μαζί τους.

Όπως έχει γίνει η καθημερινότητα μας να είστε σίγουρες ότι μια καλή κουβέντα και ένα αληθινό χαμόγελο μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση ακόμη και των πιο «δύσκολων» ανθρώπων. Δε μας κοστίζει τίποτα να σταθούμε στον διπλανό μας και σε αυτόν που έχει ανάγκη, να του δώσουμε μια ζεστή αγκαλιά και να του πούμε μια τρυφερή κουβέντα.

Δε σας κρύβω ότι πολλοί μου λένε ότι είμαι υπερβολικά ρομαντική και ζω σε έναν δικό μου κόσμο αλλά τουλάχιστον ο δικός μου κόσμος προσπαθώ να είναι γεμάτος χρώματα και με αγάπη για τους γύρω μου. Μπορεί να γκρινιάζω και να στεναχωριέμαι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλω αλλά έμαθα να ελέγχω τη στεναχώρια μου, να βάζω τα όριά μου σε ανθρώπους που με πίκραιναν και να εξελίσσομαι εγώ ως άνθρωπος. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Να θέτουμε στόχους – μικρούς ή μεγάλους- και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους πετύχουμε.Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο… Με θέληση, υπομονή και επιμονή όλα είναι εφικτά. Οπλισμένες με θετική ενέργεια και γεμάτες μέσα μας με καλοσύνη και αγάπη όλα φαντάζουν εύκολα. Ξεκινήστε να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό μας και αφήστε για λίγο το άγχος. Όλοι περιμένουν πράγματα από εμάς αλλά αν αναλωνόμαστε συνέχεια με το να ευχαριστούμε τους άλλους, δε θα μείνει καθόλου χρόνος και θέληση για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας επιθυμίες. Πρώτα από όλα και όλους είμαστε εμείς οι ίδιες. Κανείς δεν μπορεί να μας αγαπήσει περισσότερο από ότι εμείς τον εαυτό μας.

Γεμίστε την καθημερινότητά σας με όμορφα πράγματα και δραστηριότητες. Αφιερώστε αληθινό και ποιοτικό χρόνο στους αγαπημένους σας. Δείξτε την τρυφερότητα σας και το ενδιαφέρον σας. Χαμογελάτε περισσότερο και ξεχάστε τη μιζέρια. Μικρές συμβουλές αλλά θα αλλάξουν σίγουρα τη ζωή σας. Οραματιστείτε τον ιδανικό κόσμο για εσάς και προσπαθήστε να τον φτιάξετε. Δύσκολος στόχος αλλά όπως είπαμε με θέληση και επιμονή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

“Happiness depends upon ourselves”

You may also like