Η μπάλα του Μουντιάλ γίνεται design item (για φιλανθρωπικό σκοπό)

antoniomarras_article_gallery_portrait vΤο Μουντιάλ 2014 που φέτος πραγματοποιείται στη Βραζιλία και κρατάει καθηλωμένους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες έχει ως παντοτινό σύμβολο την στρογγυλή θεά, δηλαδή την ποδοσφαιρική μπάλα. Ποιος θα φανταζόταν όμως ότι ένα κατεξοχήν αθλητικό αντικείμενο θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο δημιουργίας και μόδας; Κι όμως, όταν ο σκοπός είναι καλός, όλα είναι πιθανά!

Κάποιοι από τους μεγαλύτερους σύγχρονους fashion designers ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα project άκρως δελεαστικό για τους ποδοσφαιρόφιλους και μη και σχεδίασαν την δική τους εκδοχή της διάσημης μπάλας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των μοναδικών αντιγράφων που θα διατίθενται σε πλειστηριασμό μέσω του Διαδικτύου μέχρι τις 27 Ιουλίου 2014 θα κατατεθούν όλα υπέρ των σκοπών του βραζιλιάνικου ιδρύματος «Gol de Letra». Το συγκεκριμένο ίδρυμα δραστηριοποιείται υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης μικρών παιδιών και νέων και τους προσφέρει πρόσβαση στην γνώση και την μόρφωση. Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τους Βραζιλιάνους ποσοσφαιριστές Rai  και Leonardo και το εξαιρετικά εμπνευσμένο φιλανθρωπικό project υποστηρίζεται από την Adidas και την online boutique της Luisaviaroma.com.

mundial ball design gallery 2014 1

Πράγματι, αν ήταν στο χέρι του οίκου Marni, η «Brazuca», η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ θα ήταν στολισμένη με λευκά λουλούδια, ενώ ο Salvatore Ferragamo την ήθελε κατασκευασμένη από λεπτό δέρμα, αν και όλα τα σχέδια είναι πραγματικά θαυμάσια και ευρηματικά. Τα ονόματα των οίκων μόδας και των  σχεδιαστών που συμμετέχουν πολλά και εντυπωσιακά, όπως άλλωστε και η έμπνευση που τους οδήγησε: Marni, Gareth Pugh, η δική μας Mary Katrantzou, Salvatore Ferragamo, Balmain, Rick Owens, Antonio Marras, Dolce & Gabbana, Emilio Pucci, Etro, Faust Puglisi, Roberto Cavalli, Luisa Via Roma, Manish Arora, MCM, Missoni, Pharell Williams.

mundial ball design gallery 2014 2

You may also like