Η μόδα μέσα από τη ματιά της Ανδριάνας Σακκά (15/12)

Frida GianniniΜια ηχηρή αποχώρηση

Η έκπληξη των Χριστουγέννων στον κόσμο της μόδας είναι μία και μεγάλη: Η Frida Giannini εγκαταλείπει τα ηνία του οίκου Gucci μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Τριάντα χρονών μόλις  ανέλαβε τη θέση του Creative Director, υπεύθυνη για τις τσάντες του ιταλικού οίκου στον οποίο τότε κυριαρχούσε ο Tom Ford. To 2004 o Ford εγκατέλειψε την επιχείρηση και κατά το διάστημα όπου η θέση του έμεινε κενή, η Frida και η σειρά αξεσουάρ Flora σημείωσε τέτοια επιτυχία ώστε το 2006 η προαγωγή της ήταν αυτονόητη.  Σε συνεργασία με τον σύντροφό της, Patrizio di Marco, ο οποίος εργάζεται ως διευθύνοντας σύμβουλος της Gucci, διαμόρφωσαν όχι μόνο την νέα αισθητική του οίκου αλλά και των 00’s με το bohemian chic που εκπροσωπεί. Η συλλογή που θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο του 2015 θα είναι και η τελευταία της για την Gucci, ενώ ο Patrizio di Marco δεν θα αποτελεί μέλος της ομάδας του οίκου από τις αρχές της χρονιάς. Σκοπεύει το ζευγάρι να ιδρύσει δικό του label; Είναι το πιο πιθανό σενάριο!

sakka_finΤσάντα με ονοματεπώνυμο  

Είναι γνωστό ότι αν δεν έχεις μια τσάντα με το όνομά σου, σταρ κανονική δεν είσαι, οπότε αν η Amal Clooney είχε αυτόν τον καημό το μιλανέζικο brand Ballin φρόντισε να την κάνει χαρούμενη δημιουργώντας μια τσάντα με το ονοματάκι της. Το σχέδιο είναι μια tote bag με  το όνομα Amal Bag που αποτελεί ήδη αγαπημένη της  διάσημης δικηγόρου, μια που έχει φωτογραφηθεί με αυτή στο Λονδίνο αρκετές φορές. Η τσάντα είναι όμορφη και απλή, προσφέρεται και σε μαύρο και στοιχίζει 970 ευρώ. Θέλετε μήπως να βάλετε ένα υστερόγραφο στο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη;

Το εξυπνότερο editorial της χρονιάς

Όταν η μόδα έχει κέφια γίνεται ευρηματική και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι γεμάτες χιούμορ συλλογές των Moschino, Watanabe και Jean Paul Gaultier για την ερχόμενη άνοιξη. Η τάση είναι fun, fun, fun και ο φωτογράφος Giampaolo Sgura την άφησε να τον εμπνεύσει για χάρη της Vogue Paris. Τα μοντέλα Magdalena Frackowiak και Elizabeth Erm ντύθηκαν με τις πιο ιδιαίτερες ανοιξιάτικες δημιουργίες των μεγάλων οίκων και φωτογραφήθηκαν σαν κούκλες μέσα σε κουτιά… απολαύστε το αποτέλεσμα!

gallery_portrait 1

rihanna-diamond-ball-3-1418400319Διαμαντένιος χορός

Το glamorous event «Diamond Ball» που οργάνωσε η Rihanna στο Beverly Hills για να υποστηρίξει τους σκοπούς του ιδρύματος Clara Lionel Foundation είχε τεράστια επιτυχία, αλλά δύο ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο για τη βραδιά: η στιγμή που η Rihanna έπαιξε τον ρόλο του μαέστρου για το κομμάτι Pour it up και βέβαια οι υπέροχες τουαλέτες Zac Posen που επέλεξε.  Χαρείτε τις εδώ!

You may also like