Η Νέα Ελληνική Κουζίνα σε 88 Συνταγές..από τον Βασίλη Καλλίδη

Ο διάσημος σεφ Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου και έζησε για αρκετά χρόνια. Λόγω των σπουδών του (σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου και δοκίμασε πολλές διαφορετικές κουζίνες. Λάτρεψε την Παριζιάνικη, την κουζίνα του Καΐρου, της Νέας Υόρκης αλλά και του Μαρακές. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε πάρα πολύ με την Ελληνική κουζίνα και την εξέλιξε σε τέχνη!! Γι’αυτό και αποφάσισε να εκδώσει το βιβλίο ‘Η Νέα Ελληνική Κουζίνα σε 88 Συνταγές’.


Ο διάσημος σεφ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του έδωσε μία μίνι συνέντευξη στο madamefigaro όπου μίλησε για τη μαγειρική αλλά και για το τι θα ήθελε να κάνει στη ζωή του αν δεν ήταν μάγειρας….
• Μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, σημαίνει πιστεύω στην απλότητα και μαγειρεύω για να είμαι χαρούμενος και όχι με το άγχος τού αν θα κερδίσω το επόμενο βραβείο.
• Το βιβλίο μου διαφέρει, γιατί δεν «υπαγορεύω» συνταγές. Εγώ δίνω τις ιδέες και ο άλλος καλείται να βάλει την προσωπική του πινελιά. Άλλωστε «η καλύτερη συνταγή είναι όταν δεν υπάρχει συνταγή», όπως λέω και στον πρόλογο του βιβλίου μου.
• Περιλαμβάνει 88 συνταγές, γιατί δύο φορές το σύμβολο του άπειρου δημιουργεί –ενεργειακά– μόνο θετικούς συνειρμούς.
• Αν δεν ήμουν chef, θα ήμουν σκηνογράφος. Άλλωστε τα πιάτα μου είναι πάντα μικρά σκηνικά.
• Η αγαπημένη μου συνταγή από το βιβλίο είναι το κεντρόνι λεμονάτο πλακί, γιατί μου θυμίζει τις γεύσεις στο πατρικό μου.
• Ένα φαγητό-εμμονή των παιδικών μου χρόνων είναι τα γεμιστά – και όχι μόνο των παιδικών, έχω να σου πω.
• Η μαγειρική θέλει πολύ σκόρδο.
• Το απόλυτο επαγγελματικό μου όνειρο είναι να ανοίξω ένα πολύ πολύ μικρό εστιατόριο, όπου θα μαγειρεύω μόνο για λίγους και εκλεκτούς φίλους.

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και κοστίζει 19 Ευρώ! Και όπως λέει ο ίδιος ο Βασίλης Καλλίδης για το βιβλίο του…
«Η μαγειρική στο σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστη και εύκολη. Προσπάθησα να σας μαζέψω μερικές συνταγές που φτιάχνουμε στο εστιατόριό µας, στο «Άνετον», αλλά και στο σπίτι µου. Δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε µε τις ώρες στα ράφια του σουπερµάρκετ δυσεύρετα υλικά, ούτε να έχετε τηγάνια µε τριπλούς πάτους, κατσαρόλια από ειδικά κράματα μετάλλων και θερμόμετρα ακριβείας. Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, µε κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και, αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς «τον νου µου».

You may also like