Η Σούπερ Πανσέληνος του Θερισμού & η Έκλειψη στον Κριό σ’ ένα εκρηκτικό κοκτέιλ!μ από τη Χρ.Θεοχάρη

lunar eclipseΗ Πανσέληνος στις 28/9 2015 είναι ταυτόχρονα έναSupermoon και μια πολύ έντονη Σεληνιακή Έκλειψη, ένα σπάνιο φαινόμενο που έχει να συμβεί εδώ και 30 χρόνια! Οι εκλείψεις είναι πάντα πύλες που μας οδηγούν σε εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, έντονες ή μη, αναλόγως του ζωδίου και των πλανητών μας.  Η τωρινή έκλειψη σε συνδυασμό με την Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού, μας καλεί να βρούμε ισορροπίες ανάμεσα στις προσωπικές μας επιθυμίες και την γενική σταθερότητα μια σχέσης ή μιας συνεργασίας, εφόσον ο άξονας του Εγώ-Εμείς ενεργοποιείται με τον πιο δυνατό τρόπο.

Οι σχέσεις στο στόχαστρο: ερωτικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, φιλικές, αλλά και όσες μέτρησαν πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ, ή όσες ξεκινούν τώρα, όσες λήγουν και όσες επαναπροσδιορίζονται. Όλα εκφράζονται με υπερβολή, με πόνο, με ένταση και θυμό-γιατί έτσι είναι οι άνθρωποι: ατελείς και γεμάτοι πάθη.

Όλες οι Σεληνιακές Εκλείψεις σηματοδοτούν συναισθηματικές αλλαγές, μια και η Σελήνη συμβολίζει τη θάλασσα του συναισθήματος στην οποία όλοι μας κολυμπάμε.  Με τη Σελήνη στον εγωιστή, ενεργητικό και ξεροκέφαλο Κριό, οι δικές μας προσωπικές ανάγκες έχουν προτεραιότητα, κι όμως, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε οπτική  κι εφόον η Έκλειψη έρχεται σε αντίθεση με τον Ανάδρομο  Ερμή στο Ζυγό, μια παλιά παρεξήγηση μπορεί να αποδειχθεί η πηγή μια μεγάλης κρίσης στο Τώρα σας. Η ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί για να λυθεί η όποια παρεξήγηση και για να γιατρέψετε τις παλιές, βαθιές πληγές.  Έτσι θα προχωρήσετε στη δέσμευση και την αληθινή συντροφικότητα με ανοιχτή καρδιά και γεμάτοι/ες σοφία.

Μην φοβάστε τις αλλαγές, ζήστε τις!

Πώς θα επηρεάσει όμως η Πανσέληνος και η Έκλειψη τα ζώδια;

Κριός

Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρατήσετε τα συναισθήματά σας, ενώ η Πανσέληνος και η Έκλειψη στον 1ο οίκο, στο παρορμητικό, απερίσκεπτο ζώδιό σας,  σας προτρέπει να πείτε ό, τι έχετε στο μυαλό σας. Παρ ‘όλα αυτά, μπορείτε να αποδείξετε τη σοφία σας, ακολουθώντας το παράδειγμα κάποιου άλλου αλλά και έχοντας με το μέρος σας την διακριτικότητα και την ευγένεια. Αντί να λετε στους άλλους να ενεργούν βάσει κοινής λογικής, να το κάνετε οι ίδιοι/ες. Μετρήστε μέχρι το δέκα πριν ξεσπάσετε  για κάτι που τελικά δεν έχει σημασία. Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη- χρησιμοποιείστε τις με σύνεση.

Ταύρος

Η Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό ενεργοποιεί  τον 12ο οίκο της πνευματικότητά σας. Απελευθερώστε τη φαντασία σας, αρκεί να κρατήσετε τα προσχήματα, συνεχίζοντας να εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας. Παρά το γεγονός ότι οι αυξημένες ευθύνες μπορεί να σας βαραίνουν πολύ, δεν μπορούν να σας αποτρέψουν από το να καταφύγετε στις φαντασιώσεις σας. Όμως μην χαλαρώσετε πολύ, θα χάσετε την ευκαιρία να ονειροπολείτε,εφόσον όλοι σας παρακολουθούν. Συνειδητά ταξιδέψτε στους δύο κόσμους, χωρίς καμία αγωνία.

Δίδυμος

Το να κυνηγάτε τις φιλοδοξίες σας και το μέλλον σας είναι ένας ευχάριστος αντιπερισπασμός, ενώ η Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό  φωτίζει τον 11ο οίκο σας, που είναι γεμάτος από τις  ελπίδες και τις επιθυμίες σας, αφήνοντας σας βεβαρυμένο/η από τις κουραστικές  λεπτομέρειες της παρούσας στιγμής. Αλλά το να ακουλουθήστε την παρόρμησή σας θα μπορούσε να σας βαλει σε μπελάδες. Επικεντρωθείτε σε μια πιεστική προθεσμία, να ένας πολύ πιο πρακτικός τρόπος να κάνετε χρήση του χρόνου σας από το να κυνηγάτε απλώς ένα άπιαστο όνειρο.

32d227be9179eb8e837538c60f0b4ae8

Καρκίνος

Μπορεί να ποθείτε την άμεση αναγνώριση από τους στενούς σας φίλους και την οικογένειά σας όσον αφορά τον εντυπωσιακό κατάλογο των επιτευγμάτων σας. Η αντιδραστική Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό φουντώνει τον 10ο σας οίκο της δημόσιας αναγνώρισής σας. Δυστυχώς, δεν θέλετε να συμβιβαστείτε κι έτσι γίνεστε ασυνήθιστα σκληροί/ες. Είναι υγιές να εκφράσετε τα συναισθήματά σας όσο μπορείτε να παραμείνετε συγκροτημένοι/ες, πριν αρχίσετε να λέτε τα παράπονά σας. Λάβετε υπόψη πως οι άλλοι μπορεί να έχουν πιο πιεστικά ζητήματα από ό,τι εσείς . Ζητήστε ό, τι χρειάζεστε και στη συνέχεια προχωρήστε παρακάτω.

Λέων

Η  φλογερή Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό σας στέλνει ωστικά κύματα μέσω του 9ου οίκου σας των μεγάλων ιδεών και σας ξυπνά από την ονειροπόλησή σας μ’ ένα σαφές όραμα για το πού θέλετε να πάτε. Έχετε μια ξαφνική  έμπνευση και θέλετε να εφαρμόσετε τη νέα στρατηγική όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα πάντα φαίνονται εύκολα στα χαρτιά, μέχρι να αρχίσετε να θέτετε το σχέδιό σας σε δράση. Η ικανοποίηση από τις φαντασιώσεις σας είναι το εύκολο μέρος- θα πρέπει να ασχοληθείτε με μια σειρά λεπτομερειών, αν θέλετε να «γειώσετε» τα όνειρά σας και το μέλλον όπως το θέλετε.

Παρθένος

Μπορείτε να κατανοήσετε ότι έχετε εμπλακεί σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο μελόδραμα, ακόμα κι αν κάνετε ό,τι μπορείτε για να το αποφύγετε.  Συνήθως αναζητάτε αντιπερισπασμούς. Παρά το γεγονός ότι η ένταση που βγάζει η Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό πιέζει τον 8ο οίκο σας των κοινών αποκτημάτων και όσων μοιράζεστε με τους άλλους γενικά, υπάρχει αναμφισβήτητα τόση αδρεναλίνη που ξεχνάτε να είστε ψύχραμοι/ες και αποστασιοποιημένοι/ες. Αντί να προσπαθείτε να αποφύγετε το άγνωστο, αγκαλιάστε το, αφού το πάθος σας θα ξαναγυρίσει πίσω φυσικά τις επόμενες ημέρες. Μερικές φορές πρέπει να «ανακατεύετε» τα πράγματα μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρά.

221892fa65435b22feed9721fdab240f

Ζυγός

Η τολμηρή Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό πολώνει τον 7ο οίκο των σχέσεων σας, γεγονός που καθιστά δύσκολο το να διακρίνει κανείς τα υποκειμενικά συναισθήματα από τις αντικειμενικές ιδέες. Οι εγωιστές, πιεστικοί άνθρωποι μπορεί να σας δώσουν στα νεύρα, αλλά η ενόχληση σας θα μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει προβολή της δικής σας ασυγκράτητης παρόρμησης. Η αποστροφή της όποιας επιθετικής συμπεριφοράς πέφτει στην  αντίληψή σας για να δείτε καθαρά  το ίδιο χαρακτηριστικό σε κάποιον άλλο – αφού είναι πάντα πιο εύκολο να κρίνουμε τους άλλους παρά εμάς. Καλύτερα λοιπόν να βρούμε τρόπους για να αποδεχθούμε πλήρως όλες τις πτυχές του εαυτού μας. Η άνευ όρων αγάπη δεν είναι απλά και μόνο για τους άλλους αλλά και για μας τους ίδιους.

Σκορπιός

Είστε σε μια πολύ δημιουργική φάση, αλλά και ανησυχείτε για πόσο καιρό ακόμη μπορείτε να κρατήσετε αυτό το υψηλό επίπεδο εφευρετικότητας. Ευτυχώς, δέχεστε μια ώθηση από  την καυτή Πανσέληνο και την Έκλειψη στον Κριόπου ηλεκτρίζει τον 6ο οίκο της καθημερινότητας και της εργασίας σας. Δεν χρειάζεται να είστε τοσο υπεύθυνοι για την ευημερία όλων των άλλων-το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία μιας παραγωγικής ρουτίνας για τον εαυτό σας. Η επικέντρωση της έντασης σας σε κάτι συγκεκριμένο για λίγο είναι πιο παραγωγικό από την επιπόλαια ενασχόληση χωρίς εστίαση. Η διαχείριση του χρόνου σας με σύνεση είναι μια σαφής πρόκληση για σας.

Τοξότης

Μια αυθόρμητη Πανσέληνος και μια Έκλειψη στον Κριό, στον 5ο οίκο σας της διασκέδασης και του φλερτ είναι συνήθως αιτία για διασκέδαση, αλλά σε αυτή τη φαση μπορεί να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αν κάποιος/α αντιστέκεται στα πλάνα σας ή στη θετική σας διάθεση. Μπορείτε να είστε γεματοι/ες αυτοπεποίθηση, αλλά τώρα μια χαλαρή προσέγγιση laissez-faire σε μια σχέση είναι αντιπαραγωγική. Η υπεροπτική στάση σας θα μπορούσε να εξοργίσει ένα στενό φίλο/φίλη αντί να τον/την διατηρήσετε ως σύμμαχο. Αντί να λαμβάνετε υπόψη μόνο τις δικές σας ανάγκες επεκτείνετε το όραμά σας για να συμπεριλάβει αυτούς που αγαπάτε – η καρδιά σας θα σας ευχαριστήσει γι’ αυτό!

Αιγόκερως

Αντί να ασχοληθείτε με τις φιλοδοξίες σας, ήρθε η ώρα να χορέψετε με την πολύ δυνατή Πανσέληνο και την Έκλειψη στον Κριό, αφού ενεργοποιεί  τον 4ο οίκο σας της οικογένειας. Ξεκουραστείτε από την καθημερινότητα,  ή τις ατελείωτες σκέψεις των επαγγελματικών ευθυνών που απαιτούν την προσοχή σας. Βάλτε προτεραιότητες στη ζωή σας για να εξισορροπήσετε τη δουλειά με τον προσωπικό σας χρόνο. Μπορείτε να επιθυμείτε την επαγγελματική  άνοδο, αλλά η εύρεση ισορροπίας θα πρέπει να είναι ο στόχος σας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ηκατάκτηση της κορυφής θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο.

bcb8d9e6515783f0b554321809b3968f

Υδροχόος

Μπορεί να έχετε πολύ έξυπνους στόχους, αλλά η Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό ηλεκτρίζει το 3ο σπίτι σας του άμεσου περιβάλλοντός σας, αλλάζοντας τα δεδομένα και κάνοντας τα όποια προηγούμενο σχέδιά σας να φαίνονται παρωχημένα. Θα μπορούσατε επίσης να αναιρέσετε τη στρατηγική σας και απλά να ακολουθήσετε  την απρόβλεπτη ενέργεια των ημερών. Μην κολλάτε πεισματικά σε προηγούμενες καταστάσεις-δεν σας είναι χρήσιμο. Όσο μεγαλύτερη ευελιξία έχετε, τόσο πιο εύκολο είναι να χειριστείτε το χάος χωρίς να έχειαφεθείτε να ζήσετε μια έντονη συναισθηματική κατάρρευση. Μην αφήσετε κανέναν και τίποτα να σας «ρίξει»-η θετική προοπτική και σκέψη, αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο.

Ιχθύες

Αυτή η ευφάνταση Πανσέληνος και η Έκλειψη στον Κριό που φωτίζει τον 2ο οίκο σας του εισοδήματος, σας δίνει νέες ιδέες για την αύξηση των εσόδων  σας. Δεν είναι τυχαίο που η οικονομική σας κατάσταση είναι συνδεδεμένη με την αυτοπεποίθησή σας. Το χρήμα μοιάζει να  σπανίζει όταν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας. Αλλά το να σκεφτείτε ένα πλάνο για γρήγορο πλουτισμό, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει κιόλας. Μπορεί να αισθανθείτε απογοητευμένοι/ες  αρχικά αν οι άλλοι αντιτίθενται στις ιδέες σας. Πάντως, η όποια εξωτερική αντίσταση δεν σημαίνει αποτυχία. Η πραγματικότητα σας προσφέρει την ευκαιρία να βελτιώσετε τη στάση σας, να τροποποιήσετε το πρόγραμμά σας και να επιτύχετε τους στόχους σας.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like